Skip to content

Un film biografic despre Bee Gees va fi realizat de Paramount Pictures si Graham King, producatorul “Bohemian Rhapsody”

Dupa “Bohemian Rhapsody”, „Judy” sau “Rocketman”, un alt film biografic inspirat de vedete din zona muzicii se anunta la Hollywood. De asta data, este randul formatiei britanice Bee Gees, in proiect fiind implicat Graham King, producatorul “Bohemian Rhapsody”. Paramount Pictures a anuntat deja startul proiectului, iar ulterior vor oferi mai multe informatii despre data lansarii sau casting.

Bee Gees au vandut peste 220 milioane de discuri peste tot in lume, succesul lor fiind urias. Astazi, doar Barry mai este in viata, Maurice decedand in 2003, iar Robin in 2012. Paramount Pictures si Graham King au achizitionat drepturile de autor asupra cantecelor Bee Gees, asa ca in cadrul peliculei vor putea folosi cele mai cunoscute hituri ale formatiei britanice.

Anthony McCarten este in carti pentru a scrie scenariul filmului despre Barry, Robin si Maurice Gibb

Filmul biografic Bee Gees nu are inca un scenariu, insa se pare ca Anthony McCarten este in discutii pentru aceasta productie. Un profesionist desavarsit, McCarten pare a fi scenaristul perfect pentru filmele cu mare succes la public, dar si la premii. El este cel care a scris “The Theory of Everything”, “Darkest Hour” sau “Bohemian Rhapsody”, filme care au fost nominalizate sau au castigat premii la categorii importante.

Filmul despre fratii Gibb va urma ascensiunea lor dupa inceputurile mai degraba modeste din 1958. Succesul international a venit odata cu sountrackul filmului “Saturday Night Fever” (1977), pelicula incercand sa surprida cele mai importante, dar si cele mai emotionante momente din istoria grupului.

Desi initial nu a fost inclus in acest proiect, Steven Spielberg a fost si el cooptat in echipa

Anuntul Paramount Pictures cu privire la acest film a fost o surpriza pentru multi. Un prim proiect Bee Gees era in lucru de ceva timp, fiind asociat cu compania lui Steven Spielberg, Dreamworks, si compania Amblin. Initial, Paramount nu l-au implicat pe Spielberg in discutii, fapt ce l-a nemultumit pe regizorul si producatorul american. Recent, insa, dupa o negociere rapida, se pare ca Amblin va finanta 25% din film, iar Spielberg va face si el echipa cu King.

Bee Gees este una dintre trupele cu cele mai mari vanzari din istorie, cu 220 de milioane de discuri vandute, 9 single-uri ajunse pe prima pozitie a topurilor si numeroase premii Grammy

Barry, Robin si Maurice au locuit in Manchester pana la finalul anilor ’50 cand s-au mutat impreuna cu familia in Australia si apoi pe insua Cribb. Dupa primul succes notabil cu “Spicks and Specks” (1967), ei s-au intors in Marea Britanie, unde au inceput sa fie manageriati de Robert Stigwood si Brian Epstein, cel care i-a promovat si pe The Beatles.

Bee Gees este una dintre cele mai bine vandute trupe din lume, cu 220 de milioane de discuri vandute peste tot in lume, 9 single-uri ajunse pe prima pozitie a clasamentelor pe parcursul a 5 decade si numeroase premii Grammy, printre care “Album of the Year” (pentru soundtrackul Saturday Night Fever) sau “Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocals”.

Citește în continuare