Skip to content

Cum facem diferenta intre bronzer si pudra de contur

Bronzerul si pudra de contur sunt produsele de machiaj care pot fi cel mai usor de confundat. In ciuda acestui fapt, cele doua au scopuri diferite, in anumite cazuri fiind complementare. Daca doriti sa achizitionati un produs de acest gen este foarte important sa stiti rolul si modul in care trebuie sa fie aplicate si alese in functie de nuanta si subton.

Bronzerul, un produs multifunctional

Acest produs este multifunctional si il puteti folosi atat pe extremitatile fetei, cat si pe pleoape. Este destinat, dupa cum sugereaza si numele, bronzarii tenului si are subton cald, acesta fiind principalul atu pentru ca nu necesita aplicare precisa, putand fi folosita pe zone mai intinse fata de pudra de contur.  Bronzerul poate fi aplicat pe frunte, pometi, linia gatului si pe tample si este disponibil sub forma a mai multe texturi: pudra, crema sau gel. Trebuie sa acordati atentie la modalitatea aplicarii astfel incat sa nu existe o trecere brusca a produsului. Daca produceti aceasta greseala veti avea dungi pe fata. Un alt sfat pe care vi-l dam atunci cand aducem in discutie ambele produse este cantitatea aplicata pe ten. Pentru a nu avea experiente neplacute atunci cand va machiati cel mai bine este sa luati putin produs pe pensula si sa construiti pana ajungeti la rezultatul dorit.

Pudra de contur ofera impresia de subtiere, de reducere a volumului

Spre deosebire de bronzer, acest produs are un subton rece, se utilizeaza pe suprafete mult mai restranse si este destinat crearii efectului de subtiere a fetei. Se lucreaza putin mai greu cu acest produs, insa nu va speriati. In momentul aplicatii fiti atenti la precizia aplicarii peodusului si la uniformizarea acestuia.  Zonele pe care trebuie aplicata pudra/crema de contouring difera intotdeauna in functie de trasaturile fiecarei persoane. Produsul se aplica strict pe acele zone pe care doriti sa le oferiti impresia de reducere a volumului, exact ca la orele de desen.

Daca nu ati mai lucrat cu astfel de produs este indicat sa achizitionati nuante mai deschise, care sa se piarda usor in piele pentru ca, in cazul in care gresiti in momentul aplicarii, sa nu fie un efect foarte evident. In cazul in care vi se intampla acest lucru puteti estompa petele de culoare mai puternice cu buretelul sau pensula pe care ati folosit-o in momentul aplicarii fondului de ten. Daca folositi produsul sub forma cremoasa, utilizati-l inainte de a aplica pudra pe ten. De asemenea, este indicat sa folositi tehnica contouringului numai in cadrul unor evenimente speciale, ori pentru o sedinta foto. Bronzerul este recomandat pentru utilizarea zilnica intrucat ofera o nota de prospetime si caldura tenului, chiar daca ne aflam in sezonul rece.

Citește în continuare