Skip to content

Retinolul – ingredientul care reduce vizibil ridurile. De ce trebuie folosit toamna sau iarna, in cat timp vedeti primele rezultate si ce efecte secundare poate avea.

Toamna este momentul tratamentelor pentru fata care sunt cu ingrediente mai puternice si ar putea sensibiliza pielea la expunerea solara. E momentul in care putem face peeling si sa uitilizam tratamente cu retinol.

In acest moment avem pe piata produse cu retinol la aproape toate brandurile de cosmetice, pe toata gama de preturi. Inainte de a achizitiona un asemenea produs, incercati sa intelegeti cum functioneaza retinolul si ce asteptari puteti avea de la o crema care are acest ingredient.

Retinolul ajuta la neutralizarea radicalilor liberi din stratul mijlociu al pielii. Acest lucru poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor si a porilor dilatati. De asemenea, poate reduce simptomele acneei.

Retinolul este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente de ingrijire a pielii de pe piata. O versiune fara prescriptie medicala a retinoizilor, retinolul este derivat vitamina A si este utilizat in principal pentru a trata problemele pielii cu aspect matur, precum si acneea.

Acestea fiind spuse, retinolii nu sunt aceleasi produse ca si retinoizii cu prescriptie medicala, care sunt mai puternici. Cu toate acestea, retinolul este inca cea mai puternica versiune disponibila fara reteta.

Retinolul are multe beneficii potentiale pentru ingrijirea pielii, dar exista si efecte secundare care trebuie luate in considerare.

Retinolul este un tip de retinoid, care este obtinut din vitamina A. Acesta nu indeparteaza celulele moarte ale pielii, asa cum fac multe alte produse pentru pielea matura. In schimb, moleculele mici care alcatuiesc retinolul merg in profunzime sub epiderma (stratul exterior al pielii), pana la derma dumneavoastra.

Odata ajuns in acest strat mijlociu al pielii, retinolul ajuta la neutralizarea radicalilor liberi. Acest lucru ajuta la stimularea productiei de elastina si colagen, ceea ce creeaza un efect de „umplere” care poate reduce aspectul de piele ridata,, pete solare si alte semne ale daunelor provocate de soare, numite uneori fotoimbatranire si poate aduce imbunatatiri texturii neuniforme a pielii.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate de la produsul de ingrijire a pielii care contine retinol, incercati sa il folositi in fiecare zi. Este posibil sa dureze cateva saptamani pana cand veti observa imbunatatiri semnificative.

Desi este un produs aprobat de comisiile de sanatate la nivel Mondial si se gaseste in produse de beauty, el nu este lipsit de posibilitatea aparitiei unor efecte secundare precum roseata, mancarime, descuamarea pielii.

Pentru a diminua aceste efecte secundare, incercati sa folositi retinolul o data la doua nopti sau o data la trei nopti si ajungeti pana la utilizarea lui pe timp de noapte.

Aplicarea retinolului la 30 de minute dupa ce v-ati spalat pe fata poate reduce, de asemenea, iritarea pielii.

Riscul de aparitie a efectelor secundare poate fi mai mare daca utilizati mai multe produse care contin retinol in acelasi timp.

Pentru efecte vizibile, retinolul cosmetic din diferite crème de beauty trebuie folosit de la 4 saptamani in sus. Un studiu din 2015 arata ca primele semne de imbunatatire a calitatii pielii apar dupa 4 saptamani, iar efecte vizibile sunt dupa 12 saptamani de utilizare a produselor cu retinol. Puteti citi studiul aici

De asemenea, este o idee buna sa faceti un „test de utilizare”. Acesta este atunci cand puneti o cantitate mica de produs pe antebratul interior timp de cateva zile pentru a va asigura ca nu aveti o reactie alergica inainte de a-l aplica pe toata fata dvs.

Citește în continuare