Skip to content

Catrinel Dumitrescu si Constantin Cotimanis in “Totul e relativ”, o comedie spumoasa si actuala despre fragilitatea relatiilor de cuplu

Piesa scrisa de Alan Ayckbourn, “Relatively Speaking”, a avut premiera mondiala la Scarborough, in 1965. Doi ani mai tarziu, a fost montata la Londra, la Duke of York’s Theatre. A fost si spectacolul care l-a lansat pe Richard Briers, care juca alaturi de Michael Hordern si Celia Johnson.

Spectacolul montat de Felix Alexa la Teatrul Nottara face parte din programul “Regizori mari pe bulevard”, s-a vazut pentru prima data in 2017, iar in aceasta stagiune se poate vedea pe scena Horia Lovinescu a teatrului bucurestean.

Piesa este o farsa ingenioasa care prezinta situatiile complicate din doua cupluri

Greg (Gabriel Rauta)  si Ginny (Raluca Gheorghiu) sunt tineri, se iubesc si sunt pe punctul de a se casatori. Numai ca Ginny tine ascunse de Greg cateva detalii despre viata ei, care ar putea arunca in aer linistea viitorului cuplu. Acesta este si momentul cand in poveste intervin Philip (Constantin Cotimanis) si Sheila (Catrinel Dumitrescu), un cuplu mai in varsta, cu nelamurite si, tocmai de aceea, amuzante legaturi cu cei doi tineri. Incurcaturi de situatie, de limbaj si de intentii sunt presarate de-a lungul piesei, sporind tensiunea si desfatarea spectatorului. Iar la sfarsit cateva intrebari ne raman agatate in minte: este dragostea sincera, cat suntem dispusi sa mintim intr-un cuplu, cat este adevar si cat este amagire intr-o iubire?

Personajele cu firi diferite sunt puse in situatii mai putin obisnuite

Spectacolul este o comedie de situatii cu o actiune marcata de suspans si replici destepte in situatiile conflictuale pentru a provoca rasul. Regizorul evidentiaza atat substratul textului, cat si corespondenta acestuia in realitatea noastra. Andrada Chiriac da imagine scenica viziunii regizorala, decorul este viu colorat, functional si imbraca atractiv spectacolul.

Regizorul a ales foarte bine actorii si i-a condus excelent in jocul in care totul decurge logic, fara nicio masura gresita si intr-un ritm corect. Dozeaza foarte bine comicul de situatie si de limbaj astfel ca spectacolul transmite buna dispozitie publicului.

Spectacolul se poate vedea in zilele de 22 noiembrie si 5 decembrie la Sala Horia Lovinescu.

“Totul e relativ” de Alan Ayckbourn

Regia: Felix Alexa

Distributia: Raluca Gheorghiu, Gabriel Rauta, Constantin Cotimanis, Catrinel Dumitrescu

Durata: 2h (fara pauza)

Bilete: aici

Citește în continuare