Skip to content

Ben Affleck si Martin Scorsese vor produce “King Leopold’s Ghost”, Affleck va si regiza.

Ben Affleck se intoarce la regia de film cu o productie istorica, „King Leopold’s Ghost”, a carei actiune se petrece la inceputul secolului 20 si are la baza un bestseller scris Adam Hochschild despre incercarea lui Leopold II-lea al Belgiei care a vrut sa cucereasca Congo si congolezii i-au raspuns foarte violent.

Istoria spune ca in timpul luptelor s-a creat o alianta dintre un misionar american de culoare, un jurnalist de investgatie britanic si un spion irlandez, iar ca urmare a aliantei si activitatii lor a rezultat una dintre primele miscari pentru drepturile oamenilor din istorie.

Affleck a regizat si a jucat in „Argo” si „The Town”, primul film aducandu-i si 3 Oscar-uri, inclusiv pentru cel mai bun film, si alte 4 nominalizari.

Ca actor Ben Affleck a jucat in multe dintre filmele de actiune cu super eroi  “Justice League,” “The Accountant,” “Batman v Superman: Dawn of Justice,” “Gone Girl” si va putea fi vazut in curand in “The Way Back.”

Interesul lui pentru miscarile sociale si drepturile omului este de notorietate la nivel mondial, de altfel a si fondat in 2010 Eastern Congo Initiative – o companie de lobby care sa lupte pentru drepturile locuitorilor din Congo.

Leopold II a domnit 44 de ani, cea mai lunga domnie in Regatul Begiei, a fost casatorit cu Maria Henriette a Austriei impreuna cu care a avut 3 fete si un baiat.

Baiatul regelui a murit ca urmare a unei pneumonii asa ca actualul rege al Belgiei, Albert I, este descendentul unui nepot al sau.

Leopold al II-lea al Belgiei a domnit si asupra Congo-ului intr-una dintre cele mai brutale si violente perioade din istoria ascestei tari. Istoria consemneaza peste 10 milioane de morti ca urmare a agresiunilor reprezentantilor regelui Leopold II asupra congolezilor, dar si a bolilor vremii.

Citește în continuare