Skip to content

U2 a lansat un nou single, „Ahimsa” cu muzicianul AR Rahman („Slumdog Millionaire”)

In avanpremiera turneului lor in India, trupa U2 a lansat un cantec de inspiratie meditative indiana, Ahima, scris cu cel care a compus muzica pentru filmul Slumdog Millionaire.

In cantec, alaturi de AR Rahman apar si vocile fetelor lui, Khatija si Raheema, dar – evident – si Bono care vorbeste prin verur despre “o meditatie pe care o auzi prin radio, o meditatie ca a ne intalnim acolo unde se rastoarna cerurile.”

In practica indiana, Ahimsa este un ritual care vorbeste despre iubire si invoca curajul de a fi non violent oricate incercari ti-ar pune viata in fata, iar membrii trupei U2 spun ca valorile acestui ritual au fost mereu prezente in muzica lor.

“Lupta impotriva nedreptaţii a fost mereu foarte importanta pentru noi. Am fost cumva modelati i formaţi de Martin Luther King, care a fost elev al lui Mahatma Gandhi. Martin Luther King a spus: «Arcul moralitatii universului este lung, dar se incovoaie spre dreptate»… Nu mai cred asta. Nu merge spre dreptate, trebuie sa fie indreptat spre dreptate. Trebuie sa fim implicati activ in democratia noastra, sa o conservam”, spune Bono odata cu lansarea acestui cantec.

U2 a anuntat ca mai urmeaza inca 4 piese mixate cu artisti indieni pana la sfarsitul anului, iar aceste lansari trebuie privite in contextul turneului mondial aniversar “Joshua Tree” care ajunge la mijlocul lui decembrie in India.

Muzicianul indian cu care au facut prima colaborare, AR Rahman, este unul dintre cei mai de succes compozitori de muzica de film, cu premiile Oscar si Grammy pentru “Jai Ho”, cantecul tema al coloanei sonore „Slumdog Millionaire” (2008).

Citește în continuare