Skip to content

Concertele de Craciun ale Corului Madrigal sunt Sold Out

Concertele Corului National de Camera “Madrigal – Marin Constantin” si copiii din Cantus Mundi, planificate pentru 7, 8 si 10 decembrie la Ateneul Roman sunt deja Sold Out

Programul special de sarbatoare include lucrari celebre din repertoriul international, dar si cel autohton, traditional romanesc, toate avand ca specific sarbatoarea Nasterii Domnului.

Corul Madrigal, dirijat astazi de Anna Ungureanu, are deja 56 de ani de existenta, fiind un simbol al muzicii corale de camera

In cei 56 de ani de existenta Corul National de Camera “Madrigal – Marin Constantin” a adunat peste 4500 de concerte in toata lumea si numeroase distinctii importante, reprezentand astazi un simbol al muzicii corale de camera. Din 2014, corul este dirijat de Anna Ungureanu, discipol si, iata, continuator al operei marelui muzician, dirijor si compozitor Marin Constantin.

Repertoriul Corului Madrigal este printre cel mai divers, incluzand lucrari din Renasterea europeana, muzica bizantina, muzica clasica romaneasca, colinde, lucrari contemporare si compozitii vocal instrumentale.

Concertele de Craciun – o colaborare binevenita intre Corul Madrigal si copiii din cadrul Programului National Cantus Mundi

Spectaculozitatea si importanta concertelor de Craciun vin si din asocierea Corului Madrigal cu copiii din Cantus Mundi, cel mai mare program national de integrare sociala prin muzica din Romania. Un proiect initiat de dirijorul Ion Marin, Cantus Mundi a capatat destul de repede proportii, bucurandu-se de sprijinul si implicarea voluntara a membrilor Corului Madrigal.

Astazi, la 8 ani de la infiintare, Cantus Mundi inseamna peste 900 de coruri, cu copiii si dirijorii lor, fiind poate cel mai frumos si actual mod de a promova cantecul coral in Romania, dar nu numai.

Citește în continuare