Skip to content

Idei simpatice de cadouri de Mos Nicolae si Mos Craciun de la designeri si producatori romani

Sarbatorile de iarna incep oficial odata cu venirea lui Mos Nicolae. Am selectat o serie de cadouri create de designeri si producatori romani menite sa aduca spiritul sarbatorilor si bucurie in saptamanile friguroase care vor urma.

Pe langa clasicele dulciuri pentru care va aducem variante aromate cu scortisoara, miere, nuci si portocale, va propunem alternative pentru cadoul de Mos Nicolae sau Mos Craciun. Acesta trebuie sa fie indeajuns de mic incat sa incapa in ghete dar semnificativ astfel incat sa aduca aminte de bucuria copilariei si sa transforme luna decembrie intr-una de poveste. 

Spiritul sarbatorilor are gustul pachetelor cu dulciuri artizanale de la Delicake

Luna decembrie este predestinata consumului de dulciuri, de cozonaci si de prajiturele langa o cana de ciocolata calda sau vin fiert. O alternativa la dulciurile din magazine sunt cele facute dupa retete de casa. Un pachet cu bunatati artizanale va aduce spiritul sarbatorilor in orice casa in dimineata de Mos Nicolae, de la mirosurile de portocala, scortisoara pana la cozonacul cu ciocolata si turta de dulce in forma de om de zapada.

La Delicake veti gasi in luna decembrie trei pachete cu bunatati preparate de doamnele Lucia si Ioana. Sunt preferatele regizorilor si actorilor straini de la Hollywood cand filmeaza in Romania: au primit recomandari de la regizorul Francis Ford Copolla, Joaquin Phoenix si Jake Gyllenhaal. 

In functie de preferinte, pachetele includ un cozonac delicios, biscuiti cu unt si portocala, decoratiuni de sarbatori, turta dulce in forma festiva, macarons, caramel de sarat, Christmas cake, praline artizanale, ciocolata de casa si dulceata de lapte in 5 arome (fructe de padure, mango, amarene, menta si pepene).

Comenzile pot fi facute pe pagina de Facebook Delicake sau la numarul de telefon 0722 329 099.

Bucuria copilariei intr-un pachet cu dulciuri ca pe vremuri

Inca din 1946 cei de la Bucuria respecta promisiunea „Cu noi viata este mai dulce…”. Cea mai mare firma producatoare de produse de cofetarie din Republica Moldova readuce gustul anilor ’80-’90 prin peste 450 de produse cu retete neschimbate.

Cutia Bucuria este unul dintre pachetele speciale pregatite anul acesta pentru Mos Nicolae si Mos Craciun si pare a fi un cadou perfect. Include 36 de bomboane de ciocolata printre care Favorit, Duet, Meteorit, Do-Re-Mi, Lapte de pasare, Visine si struguri in ciocolata sau Scufita. O alta varianta este cizmulita cu dulciuri pregatita special pentru Mos Nicolae cu 250 de grame de bomboane delicioase si o soseta uriasa de plus numai buna de folosit ca decor pentru sarbatori.

Pachetele Bucuria pentru sarbatori pot fi cumparate direct pe site-ul lor, din sectiunea Cadouri de Craciun.

Cani de portelan si globuri sofisticate decorate cu aur de la Wagner

In 2005, surorile Ana si Irina Wagner au readus mestesugul portelanurilor fine in lumea bucuresteana. Fiecare produs semnat Wagner este realizat manual, cu multa atentie la detalii si pictura delicata.

Cadourile de portelan de la Wagner sunt impartite in colectii pentru servirea mesei, ceaiului si a cafelei dar si bijuterii sofisticate pentru doamne si domni.

Pentru anul acesta, va propunem cestile cu farfurii din portelan decorate manual si innobilate cu aur pur. Sau un set de ceai compus dintr-un ceainic si o ceasca cu farfurie pentru o persoana, un suport de lumanare, un clopotel sau un glob din portelan decorate cu ingeri, case fantastice, stele si praf de aur. 

Pot fi cumparate de pe site-ul Wagner din sectiunea de portelanuri.

Esarfe de matase de la Marie Nouvelle si fulare de casmir de la Ami Amalia

Maria Dermengiu spune povesti fantastice prin pastelurile de acuarela pe care le-a extins din tablouri in colectii de haine si accesorii semnate Marie Nouvelle: rochii, genti, obiecte home-deco si esarfe. 

Printurile complexe se potrivesc cel mai bune pe esarfele elegante din matase naturala pe care vi le recomandam pentru sarbatori. Marie Nouvelle aduce o gama larga de marimi, culori si modele boeme: 40 cm, 66 cm, 90 cm, 120 cm si 135 cm.

Pot si cumparate de pe site-ul Marie Nouvelle.

Ami Amalia s-a pozitionat ca fiind printre singurele branduri romanesti care produc tricotaje de lux, avand culorile si materialele create pe comanda dupa preferinta designerului. 

De la casmir si vicuna la baby-casmir si faimoasa lana de merino, propunerile Ami Amalia pentru fulare si saluri sunt perfecte pentru un cadou de Mos Nicolae sau Mos Craciun.

Le gasiti in nuante de bej, midnight blue, albastru, fucsia, magenta, verde smarald si caramel direct pe site-ul Ami Amalia.

Lumanari ecologice de la Cup & Candle cu arome din povesti

Cup & Candle este un produs eco-chic care imbina relaxarea data de lumina si parfumul unei lumanari cu eleganta unei cesti vechi, un portelan dichis care poate fi refolosit dupa arderea lumanarii.

Lumanarile create de Oana Botezatu sunt produse 100% vegane din ceara de soia nemodificata genetic, non-toxica, spre deosebire de ceara cu parafina.

Pentru Mos Nicolae si perioada sarbatorile, Cup & Candle lanseaza o colectie speciala pe care o veti gasi in cadrul #MiercureaMintilorCreative la Atelier Coanda 32. Cele patru lumanari perfecte pentru cadoul din ghete sunt scortisoara si vanilie; pin si portocala; pin, padure verde si fructe de padure; portocale si condimente.

De pe site-ul Cup&Candle va recomandam lumanarile cu parfum de biblioteca veche, cu mosc si lemn, cele cu miros de Sibiu, cu apa de ploaie, strudel de vanilie si scortisoara si Pumpkin & Spice cu dovleac copt pudrat cu scortisoara si cuisoare. 

O calatorie prin aromele iernii in sectiunea de ceaiuri de la Carturesti

De la clasicul Winter Treat cu piper roz, cardamon si fulgi de cocos la brand-ul francez Quai Sud cu vanilie pana la un rooibos cu portocale, stafide si rom, selectia de ceaiuri de la Carturesti se potriveste de minune cu luna cadourile.

Daca numarul de cani de cafea trebuie tinut in zona moderatiei, consumul de ceai este incurajat in aceasta perioada asa ca un pachet din mai multe cutii cu arome diverse de ceai ar fi un cadou perfect.

Peanut Chocolate Caramel, Gingerbread & Orange, Apple & Nuts sau Cinnamon & Roasted Almonds sunt doar cateva dintre amestecurile propuse de  brand-ul Casa cu ceai. Oricare dintre aceste arome va schimba atmosfera din incapere intr-una de sarbatoare.

Pe site-ul Carturesti si in librarii gasiti peste 150 de sortimente de ceai in amestecuri speciale.

Citește în continuare