Skip to content

Prima Doamna a Romaniei a fost o prezenta eleganta la intalnirea cu Regina Elizabeta si Kate Middleton din Palatul Buckingham.

Prima Doamna a Romaniei, Carmen Iohannis, s-a intalnit cu Regina Elizabeta si Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, in cadrul unei receptii care a avut loc asearala Palatul Buckingham. Evenimentul a fost gazduit de monarhul britanic in cinstea sefilor de stat care participa la summit-ul NATO din Londra.

Delegatia Romaniei pentru aniversarea a 70 de ani de la semnarea pactului NATO a fost formata din Presedintele Klaus Iohannis, Ministrul Apararii, Nicolae Ciuca si Seful Statului Major, Daniel Petrescu. Diplomatii au o serie de intalniri cu Prim Ministrul britanic Boris Johnson, cu Donald Trump si sefii celorlalte state.

Klaus si Carmen Iohannis ajungand la Palatul Buckingham

Prima parte a serii a constant intr-o receptie formala si o fotografia oficiala in care Klaus Iohannis a pozat alaturi de reprezentantii fiecarei tari din NATO. A doua parte a fost o receptie informala ferita de ochii presei.

Cateva dintre fotografiile din intalnirea Primei Doamne a Romaniei cu Regina Elizabeta au fost facute publice. 

Doamna Iohannis a participat la decorarea bradului din Buckingham Palace.

In fotografiile facute publice, Carmen Iohannis se afla constant langa Regina Elizabeta. Fie ca era vorba de un cerc de discutii cu Melania Trump, Nicola Sturgeon si Angela Merkel sau drumul catre cina somptuoasa pregatita de bucatarii Palatului Buckingham, Prima Doamna apare zambind in toate fotografiile. 

Regina Elizabeta, Melania Trump si Carmen Iohannis la receptia din Palatul Buckingham

In putinele interviuri acordate, Prima Doamna a mentionat aprecierea pe care o are fata de monarhii si Casele Regale inca din copilarie astfel ca intalnirea cu Majestatea Sa si Ducesa de Cambridge a fost un eveniment cu o insemnatate speciala.

Pentru receptie, doamna Carmen Iohannis a fost o prezenta eleganta intr-o rochie pana la genunchi cu imprimeu subtil in nuante de albastru regal si o geanta roz asortata cu pantofii cu toc de inaltime medie, asa cum este protocolul. 

Rochia purtata de Carmen Iohannis a fost creata de designerul roman Andreea Tincu. Dupa receptia organizata de catre Majestatea Sa, Klaus si Carmen Iohannis au fost invitati sa participe simbolic si la decorarea bradului din Palatul Buckingham.

Majestatea Sa, Regina Elizabeta a purtat o rochie verde cu imprimeu abstract inspirat de pauni si pietre stralucitoare in forma de ochi si o brosa Cartier creata in 1938 care a apartinut Reginei Mama. Acestea au fost accesorizate cu nelipsitele perle si poseta neagra.

Ducesa Kate Middleton a aratat superb intr-o rochie verde-smarald semnata de designerul britanic Emilia Wickstead. Accesoriile alese au fost imprumutate din colectiapersonala a Reginei Elizabeta: o pereche de cercei in forma de lacrima cu diamante pe care Majestatea Sa i-a purtat la cina oficiala de deschidere a Parlamentului in 2012.

Asa cum ne-a obisnuit in numeroase aparitii pe care vi le-am recapitulat recent,Prima Doamna a Romaniei si-a format un stil smart casual pe care il indrageste de la inceputul primului mandat al Presedintelui.

Citește în continuare