Skip to content

Aikido va ajuta sa va antrenati fizic si mental – unde se poate practica acest sport in Bucuresti

Antrenamentele de tip mind-body sunt din ce in ce mai populare si asta pentru ca pun accent atat pe corp, cat si pe minte. Din aceasta categorie fac parte si artele martiale, iar Aikido reprezinta o forma speciala a acestora, practicata cu succes peste tot in lume, inclusiv in Romania.

Creata in 1920, Aikido este astazi un sistem complex, al carui prim scop este acela de a ne perfectiona intelepciunea si autocontrolul

In cultura japoneza, Aikido inseamna fie “Calea energiilor unificate” ( “ai” – a unifica, “ki” – energie, “do” – cale spirituala), fie “Calea Aiki” care s-ar traduce mai degraba prin capacitatea de a ne armoniza cu atacul unui agresor pentru a-l controla, dar cu un efort minim.

In Aikido energiile se unesc, se armonizeaza, fiind un sport asemanator tehnicilor de lupta cu mainile goale sau cu sabia, utilizate de samuraii din Japonia. Aceasta tehnica implica acum proiectari, fixari, luxari si, foarte putin, lovituri.

Desi vazut deseori ca un sistem de autoaparare eficient, este important de mentionat ca obiectivul principal al Aikido este de a antrena reflexele, reactiile fizice si psihice, cu alte cuvinte de a ne perfectiona intelepciunea si autocontrolul.

Practicat regulat si sub indrumarea corecta, Aikido creste calitatea vietii, atat din punct de vedere fizic, cat si mental

Tehnicile si energia acestui sport il recomanda drept un excelent antrenament fizic si mental: antreneaza reflexe si reactii, creste relaxarea si increderea in sine, dezvolta concentrarea. Pentru ca implica si exercitii de respiratie si meditatie, asigura o stare de sanatate buna si un tonus excelent.  

Unde puteti practica Aikido in Bucuresti?

In capitala, aveti mai multe variante de centre care ofera cursuri de Aikido – iata mai jos cateva dintre acestea.

Clubul Sportiv Aikido Bucuresti

Website: https://aikido-bucuresti.ro
Facebook: https://www.facebook.com/aikidobucuresti/
Adresa: Complexul sportiv “Lia Manoliu” (intrarea prin Str. Maior Coravu), sector 2, Bucuresti

Aikido Bucuresti ofera cursuri de Aikido grupate pe nivele si varste diferite: copii incepatori (5-9 ani), grupa I (5-7 ani), grupa II (7-9 ani), copii avansati (9-14 ani), dar si cursuri pentru adulti (+14 ani). In plus, la centrul din cadrul complexului Lia Manoliu mai puteti opta si pentru antrenamente cu arme sau de military self-defense.

Scoala de Arte Martiale Mirai Dojo

Website: https://miraidojo.ro
Facebook: https://www.facebook.com/pg/miraidojo.ro
Adresa: Strada Constantin Noica, Nr.140 Sala de judo UNEFS, zona Palatului Cotroceni, sector 6, Bucuresti

Scoala de Arte Martiale Mirai Dojo include antrenamente de Aikido Aikikai in fiecare zi de marti si joi, de la orele 20:00 la 21:30, atat pentru adulti, cat si pentru copii. La adulti nu exista limita de varsta, in vreme ce copiii pot veni la Aikido doar de la 3 ani – 3 ani si jumatate. 

Hakken Dojo – Aikido Aikikai

Webite: https://www.aikido-aikikai.ro
Facebook: https://www.facebook.com/HakkenDojoRO
Adresa: Colegiul National „Matei Basarab”, Str. Matei Basarab, Nr. 32, Sector 3, Bucuresti

La Hakken Dojo se preda Aikido pentru toata lumea, de la copii intre 5 si 14 ani pana la adulti, indiferent de nivel. Antrenamentele de aici sunt potrivite atat incepatorilor, cat si intermediarilor si avansatilor, fiind necesar sa aveti o stare de sanatate buna inainte de a practica acest sport.

Dumkan Dojo – Aikido Aikikai

Website: http://cavaler-aikido.ro
Facebook: https://www.facebook.com/Dumkan-dojo-415637398520788

Adresa: Cartierul Drumul Taberei, str.Pascani, nr.2, Scoala Gimnaziala Nr. 169, Sector 6, Bucuresti

Centrul Dumkan Dojo este specializata in cursuri de Aikido atat pentru copii cu varsta minima de 10 ani, cat si pentru adulti. Centrul pune la dispozitie un spatiu de 175 metri patrati cu saltele noi, dezinfectate inainte de fiecare lectie, iar cursurile sunt tinute de un instructor specializat, un sensei care practica Aikido de 25 de ani si il preda de 10 ani.

Clubul Sportiv Kazumi

Website: http://www.aikido-ka.ro
Facebook: https://www.facebook.com/AikidoKa-Bucure%C8%99ti-1546646182315073/
Adresa: Strada Principatele Unite, nr. 63, sector 4, Bucuresti

Clubul Sportiv Kazumi include cursuri de Aikido pentru adulti si copii, indiferent de nivel, oferind oportunitatea de a practica acestor sport si persoanelor cu dizabilitati. Inscrierile se fac direct la sala din zona Principatelor Unite.

Seishin Aikido Aikikai Dojo

Website: http://www.aikido.com.ro
Facebook: https://www.facebook.com/aikikaiseishindojo/
Adresa: Complexul Sportiv Dinamo, Str. Stefan cel mare, nr.7, sector 2 – cu alte doua sedii in Oraselul Copiilor si Complex Strand Tineretului

Seishin Dojo este parte a organizatiei Aikikai Romania, o asociatie recunoscuta de Aikikai Foundation din Japonia. Scoala ofera cursuri de Aikido copiilor de peste 7 ani, dar si adultilor.

Clubul Yoshinkan Aikido

Website: http://www.yoshinkan-aikido.ro
Facebook: https://www.facebook.com/YoshinkanAikidoRomania/
Adresa: Str. Babesti, nr. 3, sector 6, Bucuresti

Daca Aikido inseamna “arta martiala prin armonie”, Yoshinkan s-ar traduce prin „scoala cultivarii spiritului”. Clubul cu sediul in sectorul 6 ofera cursuri atat pentru copii, cat si pentru adulti.  

Citește în continuare