Skip to content

85 de opere de arta sunt scoase la vanzare in licitatia Lavacow de Craciun. Sasa Lazar, Marc Caraian si Raid sunt printre artistii contemporani din lista.

Casa de licitatii Lavacow a pregatit o vanzare in apropierea Craciunului prin care iubitorii de arta pot achizitiona tablouri si lucrari semnate de artisti romani contemporani. 

85 de opere de arta in valoare de peste 100.000 de euro sunt scoase la vanzare de catre Lavacow. Licitatia „Almost Christmas” va avea loc pe 19 decembrie la orele 20:00 insa lucrarile pot fi licitate pana atunci de pe https://lavacow.com/.

Lavacow este prima casa de licitatii dedicata artistilor emergenti din Europa de Est. Licitatiile se desfasoara exclusiv online intr-o camera virtuala unde ii poti vedea pe ceilalati participanti si actiunile lor.

Printre cele 85 de lucrari se numara opere semnate de Dumitru Gorzo, Dan Cretu, Ana Banica, Irina-Maria Iliescu, Daniel Radulescu, Darius Busta, Sergiu Laslo, Ionut Barau, Alexandru Manea, Octav Moise, Francisc Chiuariu si Mihai Barabancea.

Sasa Lazar, Marc Caraian si Raid sunt cei trei artisti reprezentati de Rotenberg-Uzunov in licitatia Lavacow.

Galeria Rotenberg-Uzunov din centrul Bucurestiului sustine constant artistii romani contemporani, inclusiv pe cei mai tineri, emergenti, care abia au iesit de pe bancile facultatii. Cei trei artisti reprezentati exclusiv de Rotenberg-Uzunov care vor intra in licitatia „Almost Christmas” pe 19 decembrie sunt Sasa Lazar, Marc Caraian si Raid.

Sasa Lazar a devenit pasionat de desen inca din copilarie, fiind absolvent al Academiei de Arta si avand o cariera de aproape 20 de ani in industria publicitatii. In ultimii 4 ani, artistul a revenit la desen ilustrand experientele personale prin metafore vizuale. 

Lazar foloseste un un stil minimalist in care oamenii nu au chipuri si sunt scosi din context aproape de fiecare data.

In cadrul licitatiei Lavacow este scos spre vanzare „Ego never dies”, un tablou acrilic pe panza creat de Sasa Lazar in 2019. Ilustreaza ego-ul uman fracturat de sparturile pe care le vede in reflexie si are 120,5 cm cu 80 cm.

Marc Caraiana inceput sa picteze la varsta de 10 ani si pana la varsta de 20 de ani a creat peste 45 de ilustratii vernisate in trei expozitii in Romania. 

Caraian a absolvit Liceul Tonitza si a devenit cunoscut in lumea artei prin expozitia „Life is Gucci”. 

Lucrarile lui Marc satirizeaza societatea americana cu ajutorul personajelor din The Simpsons si a unor oameni cunoscuti. In ilustratiile sale, aceastia sunt trecuti prin filtrul animat Simpsonian si prin folosirea repetata a brandurilor de lux cunoscute publicului larg: Gucci, Hublot, Louis Vuitton sau Hermes.

Caraian vorbeste pentru publicul tanar ironizand obiceiurile de consum si brandurile preferate ale acestora. 

In cadrul licitatie Lavacow, Marc scoate la vanzare lucrarea „It’s shopping time”, un acrilic pe panza de 120cm cu 180cm in care Homer Simpson imbracat in pantaloni Louis Vuitton il pozeaza pe Bart Simpson in fata logo-ul companiei, avand in lateral un poster Art Safari.

Raid este cel de-al treilea artist al galeriei Rotenberg-Uzunov tranzactionat la licitatia „Almost Christmas” din 19 decembrie. 

Nascut in 1991 in Bacau, tanarul Raid a avut 5 expozitii in Bucuresti pana in prezent. Unul dintre vernisaje a constat in doua lucrari murale in cadrul seriei Utopiei Urbane organizate de Ellite Art Gallery: a creat doua fatete opuse ale orasului, haos si calm, ilustrate ca niste frati gemeni.

Pentru a comunica mai usor cu publicul tanar pasionat de stand-up comedy, Raid foloseste limbajul satiric ilustrand metafore prin care desfiinteaza comportamente, credinte sau false autoritati.

Lucrarea pe care Raid o scoate scoate la vanzare in licitatia Lavacow este „Moon city”, un acrilic pe panza de 100 cm cu 70 cm.

Citește în continuare