Skip to content

Galerie foto: Cel mai scump brad de Craciun din lume valoreaza 12 milioane de euro. Lista celor mai scumpi brazi din toate timpurile.

Vizitatorii hotelului Kempinski Hotel Bahia din Marbella, in Sudul Spaniei isi vor deschide cadourile langa cel mai scump brad de Craciun din lume. 

Copacul decorat aparent obisnuit pentru sarbatori include diamante roz de 3 carate, safire de 4 carate, diamante albe, negre, rosii ovale, pietre pretioase si bijuterii create de cei mai cunoscuti designeri de lux din lume de la Chanel la Bvlgari, Cartier sau Van Cleef & Arpels. 

A fost proiectat de designerul britanic Debbie Wingham si valoreaza in jur de 12 milioane de euro. Alaturi de ea au mai lucrat Gary James McQueen, mana dreapta a lui Alexander McQueen in ultimii 5 ani de cariera si colaborator al brandului Faberge care produce fabuloasele oua-bijuterie si Debra Frances Bean, creatoarea care produce genti si obiecte in resina.

Inspirat de penele verzi ale paunilor si de epoca art-deco moderna, bradul de Craciun din lobby-ul hotelului Kempinski Bahia are 5,80 metri inaltime si include pahare de Martini, pene, sticle de parfum din aur de 24 de carate, oua de emu si de strut si pauni de ciocolata produsi cu o imprimanta 3D. Acestora li se alatura decoratiuni clasice precum fulgi de zapada, zane, soldatei si baghete, trecute prin praf de diamante si foita de aur.

Printre cele mai scumpe decoratiuni din brad se numara un diamant roz care valoreaza 2,6 milioane de dolari, 9 diamante negre estimate la 600.000 de dolari, bancnote false de 1 milion de dolari si de 100.000 de dolari acoperite cu aur de 24 de carate care ar putea fi vandute cu 1,3 milioane de dolari si o geanta in miniatura Cartier cu pantera.

Hotelul Kempinski Bahia este parte din cel mai vechi lant de hoteluri de lux din Europa: Kempinski Hotels. Fondat in 1897, lantul are 78 de hoteluri de cinci stele si resedinte in 34 de tari.

Cei mai scumpi brazi de Craciun din lume, de-a lungul timpului

Bradul Kempinski este cel mai scump din lume, stabilind un nou record mondial care ar putea fi omologat de Cartea Recordurilor in curand. Este o competitie anuala in care lanturile hoteliere de lux din toata lumea se intrec pentru a iesi in evidenta si a atrage publicul tinta prin creatii decadente.

Cei mai scumpi brazi de Craciun din lume creati vreodata ii gasiti mai jos.

In 2010, Hotelul Emirates Palace din Abu Dhabi a decorat un brad de 13 metri inaltime cu 181 de bratari, lantisoare si ceasuri care au ridicat valoarea acestuia la 11 milioane de dolari.

In 2016, bijuterii Ginza Tanaka din Tokyo au decorat un brad de Craciun creat din 1200 de metri de sarma de aur estimat la 2 milioane de dolari.

Tot bijutierii Ginza Tanaka au creat si bradul de 2,5 metri inaltime cu 50 personaje Disney din aur de 24 de carate in valoare de 4,2 milioane de dolari.

In 2001, Van Cleef & Arpels a decorat un brad incrustat cu diamante pentru Hotelul St. Regis din Los Angeles care a inclus si „Lutece”, un set de colier si cercei din diamante si smaralde estimat la 2,6 milioane de dolari.

20 de milioane de cristale Swarovski aurii si argintii au fost folosite pentru bradul din Hong Kong care valoreaza 1,8 milioane de dolari.

Inca din 1964, bradul de Craciun din fata Capitolului din Washington este adus din pepiniera lor si plantat in fata cladirii impozante. Anual, instalarea si decorarea bradului costa 1 milion de dolari.

Brazii de Craciun expusi in fiecare an in Galeriile Lafayette din Paris sunt estimati la sute de mii de euro. Mai jos veti gasi o galerie foto cu cei mai frumosi brazi din Lafayette din ultimii 10 ani.

Citește în continuare