Skip to content

La 75 de ani, Eric Clapton canta in Europa in aceasta vara, in ceea ce ar putea fi ultimul sau turneu. Orasele si detalii bilete.

Eric Clapton va sustine mai multe concerte in Europa in vara acestui an, turneul incluzand 15 showuri in 9 tari.  Artistul isi va incepe turneul european pe 29 mai, la Praga, Cehia si va continua seria spectacolelor in Germania, Elvetia, Italia, Belgia, Olanda, Danemarca, Finlanda, cu punct final 30 iunie la Moscova.

In cadrul acestor spectacole din Europa, Clapton va fi acompaniat ca de fiecare data de bandul sau de muzicieni care ii stau alaturi de mult timp, printre care Nathan East (bas), Paul Carrack (clape) sau Doyle Bramhall II (chitara).

Lista completa a turneului european Eric Clapton arata asa:  Praga (29 mai), Munchen (31 mai), Stuttgart (2 iunie), Dusseldorf (3 iunie), Zurich (5 iunie), Milano (6 iunie), Bologna (8 iunie), Antwerp (18 iunie), Amsterdam (19 iunie), Copenhaga (21 iunie si 22 iunie), Helsinki (25 iunie), St. Petersburg (27 iunie), Moscova (29 si 30 iunie).  Puteti sa va cumparati bilete de aici https://www.ericclapton.com/tour

Inainte de Craciun, Eric Clapton a lansat un videoclip pentru single-ul “Everyday Will Be Like a Holiday”, cantec inclus pe albumul sau din 2018, “Happy Xmas”

In 2018 Eric Clapton a lansat primul album dedicat Sarbatorilor de iarna. “Happy Xmas” a fost foarte bine primit de catre fani, incluzand compozitii clasice si originale. Acest material dedicat Craciunului a fost cel de-al 24-lea album din cariera aristului si primul album dupa cel lansat din 2016, “I Still Do”.

Eric Clapton are 18 premii Grammy, a fost decorat de Regina Angliei si este in primele 3 locuri in toate topurile de specialitate (Rolling Stone, Gibson etc) pentru cei mai buni chitaristi din toate timpurile.

Clapton, care va implini 75 de ani inaintea acestui turneu european (30 martie), este detinatorul a mai multe recorduri din istoria muzicii: peste 200 de concerte la Royal Albert Hall, single-ul “Tears in Heaven”- scris in perioada in care se afla in doliu dupa moartea fiului sau – a primit 8 premii Grammy, 4 premii de Platina pentru vanzari in UK si un Patimum Award in Statele Unite. (La vremea respectiva, un Platimim Award se acorda pentru 10 milioane de unitati de albume vandute).

Viata sa tumultuoasa (mama lui avea 16 ani cand l-a nascut, a fost crescut de bunici si a avut mari probleme cu drogurile) este povestita in autobiografia Eric Clapton care a aparut si la noi si pe care o cititi aici.

Citește în continuare