Skip to content

„Quoting Beethoven” – Reinterpretati muzica lui Beethoven, in orice stil, si castigati burse de studii muzicale la Viena sau Bonn

La 250 de ani de la nasterea marelui compozitor Ludwig van Beethoven, Goethe-Institut Bucuresti, Forumul Cultural Austriac Bucuresti, Saptamana Sunetului si Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti ii provoaca pe cei pasionati de muzica si pe tinerii artisti sa se inspire din opera compozitorului, sa reinterpreteze si sa actualizeze opera „starului“ absolut al muzicii clasice interpretata cel mai frecvent in intreaga lume, participand la concursul de creatie muzicala „Quoting Beethoven”.

Toti iubitorii de muzica sunt invitati sa depuna o lucrare personala (sau un fragment) inspirata din creatia celebrului compozitor, indiferent de gen sau stil.

Participantii trebuie sa tina cont de cateva conditii: lucrarea sa aiba o durata maxima de 5 minute si sa fie prezentata in format mp3 (320 kbps). Piesa muzicala creata se trimite la adresa [email protected], pana la data 15 iunie 2020.

Un juriu specializat, compus din compozitori, muzicieni si experti va selecta lucrarile castigatoare. Participantii pot castiga sejururi de formare la Viena si la Bonn – orase emblematice pentru creatia lui Beethoven -, sau sa-si asculte lucrarile interpretate in concerte publice, pe scena Salii Radio.

O lucrare de Beethoven a intrat in Cartea Recordurilor la categoria „cei mai multi muzicieni care au cantat la acelasi pian”

Au fost 103 muzicieni, intr-un eveniment organizat de Kuniko Teramura in Aula Universității Shiga din Hikone, Japonia, pe 22 aprilie 2012. Participantii au cantat timp de 20 de minute piesa muzicala „Oda bucuriei” de Beethoven. Ca sa poata realiza acest record, acestia s-au rotit in timpul interpretarii.

Citește în continuare