Skip to content

Exercitii yoga pentru fata cu efect antirid

La fel cum gimnastica permite sa va modelati silueta, o sesiune de numai 20 de minute pe zi de exercitii faciale va poate ajuta sa aveti o piele ferma, un contur al fetei mai bine definit si mai putine riduri.

Fata are 50 de muschi, insa doar un numar limitat dintre ei este solicitat zilnic exclusiv de mimica faciala. Cei care nu sunt pusi in miscare vor ajunge intr-un final sa se lase, tenul pierzandu-si astfel din fermitate, iar la pol opus se situeaza cei suprasolicitati, care raman contractati chiar si in momente de relaxare. Tehnica acestor exercitii este conceputa pentru a stimula productia de colagen si elastina la nivelul dermului. Pentru a va ajuta in procesul exercitiilor puteti folosi un ser sau un ulei facial.

V-ul vizeaza zona de contur a ochilor si zona fruntii si ajuta la diminunarea pungilor de sub ochi si a cearcanelor

Creati o forma de V cu ajutorul degetului aratator si mijlociu de la ambele maini. Presati delicat degetul mijlociu pe coltul intern al fiecarei sprancene, iar cu degetul aratator, pe cotul extern. Priviti spre tavan si ridicati pleoapele inferioare astfel incat sa priviti incrucisat. Apoi relaxati. Repetati acest exercitiu de sase ori.

Exercitiul pentru netezirea fetei

Alegeti o pozitie comoda si frecati palmele una de alta pana le simtiti calde. Cu miscari foarte usoare de netezire, masati fata cu miscari ascendente. Repetati de 2-3 ori. La sfarsit, acoperiti ochii cu palmele presand foarte usor deasupra globilor oculari.

Masajul pentru zona fruntii poate preveni ridurile de expresie

Puneti ambele maini pe frunte, cu palmele spre interior si indinteti pielea spre exterior. Relaxati zona timp de 10 secunde si incercati sa repetati exercitiul de 10-15 ori.

Pielea de pe gat necesita miscare pentru a fi tonifiata

Pielea aflata pe gat este sensibila si delicata, iar pentru a fi tonifiata necesita miscare. Pe langa exercitiile de gimnastica puteti incerca sa tineti capul pe spate si cu ajutorul degetelor sa faceti miscari ascendente spre barbie, care pot fi repetate de 6-8 ori.

Cu ajutorul presiunii degetelor, muschii frontali pot fi tonifiati

Plasati degetele aratatoare pe fiecare spranceana pana la radacina acestora. Ridicati sprancenele rezistand presiunii aplicate de cele doua degete in timpul exercitiului. Mentineti presiunea timp de 30 de secunde. Acest exercitiu va avea ca efect diminuarea ridurilor dintre sprancene si tonifierea muschilor frontali.

Citește în continuare