Skip to content

Elton John, Idina Menzel si Cynthia Erivo vor canta pe scena premiilor Oscar 2020. Rami Malek si Olivia Colman sunt printre prezentatorii trofeelor.

Cynthia Erivo, Elton John, Idina Menzel, Chrissy Metz si Randy Newman vor canta pe scena premiilor Oscar 2020 melodiile pentru care au fost nominalizati la categoria „Cel mai bun cantec original dintr-un film”.

A 92-a editie a galei organizate de Academia Americana de Film va avea loc pe 9 februarie la Dolby Theater in Los Angeles.

Nominalizarile sunt conduse de filmul „Joker” cu 11 nominalizari si productiile „1917”, „Once Upon a Time in Hollywood” si „The Irishman” cu cate 10 nominalizari fiecare.

Lista completa a nominalizarilor o gasiti AICI.

Desi nu exista o regula ca filmele cu cele mai multe sanse de castig la trofeul „Cel mai bun film al anului” sa includa si cea mai buna coloana sonora, anul acesta niciunul din favorite nu a intrat in lista scurta pentru „Cel mai bun cantec original.”

A devenit o traditie pentru organizatorii Oscarurilor sa invite interpretii nominalizati in aceasta categorie pentru a canta melodiile din filme pe scena.

Randy Newman va canta „I can’t let you throw yourself away” de pe coloana sonora a filmului „Toy Story 4”. Muzica si versurile ii apartin artistului care a fost nominalizat de 20 ori la Oscar pana in 2020, castigand doua trofee pentru „If i didn’t have you” din „Monsters Inc.” si „We Belong Together” din „Toy Story 3”.

Elton John va interpreta „(I’m gonna) Love me again” de pe coloana sonora a filmului biografic „Rocketman” care spune povestea vietii marelui artist britanic. A mai fost nominalizat la Oscar in aceeasi categorie in 1994 pentru trei piese din animatia „The Lion King” castigand un trofeu pentru „Can you feel the love tonight”.

Actrita Chrissy Metz va oferi o prestatie live cu „I’m standing with you” de pe coloana sonora a filmului „Breakthrough”. Piesa a fost compusa de Diane Warren, una dintre favoritele Academiei Americane de Film – cu 10 nominalizari anterioare – si a Premiilor Grammy unde a primit 15 nominalizari de-a lungul anilor.

Idina Menzel a scris istorie cu „Let it go”de pe coloana sonora a primului film „Frozen”. Cantecul A castigat un trofeu Oscar, un Grammy si a devenit una dintre cele mai bine vandute melodii ale anului 2014.  Melodia „Into the unknown” creata pentru al doilea film Frozen nu a avut acelasi impact la public insa a primit o nominalizare astfel ca artista o va interpreta alaturi de Aurora la gala de pe 9 februarie. 

Compozitorii au fost aceeasi ca la „Let it go”: cuplul de compozitori Robert Lopez si sotia, Kristen-Anderson Lopez. 

Cynthia Erivo va interpreta „Stand up”, piesa pe care a compus-o alaturi de Joshuah Brian Campbell pentru coloana sonora a filmului „Harriet”.

Vor mai exista alte doua momente muzicale. 

Unul va fi creat de Questlove, tobosarul The Roots, trupa care sustine coloana sonora a emisiunii lui Jimmy Fallon. 

Al doilea moment va apartine dirijoarei irlandeze Eimear Noone care va deveni prima femeie din istoria Oscarurilor care conduce orchestra galei.

O alta femeie-dirijoare are sansa de a scrie istorie pe 9 februarie. Compozitoarea islandeza Hildur Guonadottir este favorita pentru castigarea trofelului „Cea mai buna coloana sonora a unui film” pentru creatiile sale din Joker.

In 2020, premiile Oscar nu vor avea o gazda oficiala. Insa au fost anuntati primii prezentatori ai trofeelor.

Dupa scandalul legat de homofobie din 2019 cu comediantul Kevin Hart, organizatoriilor premiilor Oscar au decis sa nu mai aleaga o gazda oficiala a galei. Reteta s-a dovedit a fi de succes pentru ca rating-urile au crescut cu 12% fata de anul anterior. 

Editia din 2020 nu va avea o gazda oficiala insa au fost anuntati primii prezentatori ai trofeelor. Rami Malek, Mahershala Ali, Olivia Colman si Regina King vor urca pe scena Oscar 2020.

A devenit traditie pentru Academia Americana de Film sa includa pe lista prezentatorilor castigatorii premiilor pentru „Cel mai bun actor” si „Cea mai buna actrita” in roluri principale si secundare din anul precedent.

Petrecerea anuala a lui Elton John merge inainte chiar daca artistul va fi pe scena premiilor. 

Pentru al 28-lea an consecutiv, Elton John si sotul sau, David Furnish vor organiza cea mai asteptata petrecere de vizionare a Galei Oscar. Scopul evenimentului este unul caritabil, de a strange bani pentru comunitatea LGBT si combaterea HIV.

Chiar daca Elton va canta pe scena Oscarurilor si va ramane in sala pentru a afla daca va castiga trofeul pentru „Rocketman”, petrecerea merge inainte avandu-i ca gazde pe prezentatorii emisiunii Queer Eye de pe Netflix: Jonathan Van Ness, Tan France, Karamo Brown si Bobby Berk.

Invitatul muzical al petrecerii lui Elton va fi Sam Fender, unul dintre cei mai apreciati artisti noi britanici in 2019. Albumul sau de debut, „Hypersonic Missiles” a intrat direct pe primul loc in topul vanzarilor din Regatul Unit.

Citește în continuare