Skip to content

Opt dintre cei mai talentati balerini ai momentului de la Bolshoi Moscova si Mariinsky Sankt Petersburg danseaza pe 9 martie la Bucuresti

Pe 9 martie putem vedea la Bucuresti Gala Stelelor Baletului Rus, un spectacol defasurat intr-un décor 3D multimedia care reuneste unii dintre cei mai talentati balerini de la Bolshoi Moscova si Mariinsky Sankt Peterburg.

Printre balerinii pe care-i vom vedea pe scena de la Sala Palatului se afla Vyaceslav Lopatin si Mikhail Lobukhin, ambii vedete alte Baletului Bolshoi,  dar si prim balerinele aceleiasi companii, Ana Turazashvili si Anastasia Staskevich.

Teatrul Mariinsky e reprezentat si el de doua dintre vedetele sale, Nadezhda Batoeva si Konstantin Zverev.

Gala Balatului Rus isi propune sa puna laolalta clasicul si eleganta baletului, mai ales cand ii are drept protagonisti pe unele dintre vedetele celei mai bune scoli de balet din lume, cu eleganta si rafinamentul adus in zona moderna. Va fi o seara a rafinamentului nu doar pe scena, ci si in afara ei.

Puteti sa cumparati bilete de aici.

Pe scena de la Sala Palatului vor fi trei ecrane uriase multimedia, spectacolul propunandu-si sa fie unul de balet clasic si modern adus in era digital pentru a-l face accesibil si unui public tanar care merge mai rar la balet.

Pentru partea de proiectii vor reveni la Bucuresti specialistii de la Russian Multimedia Ballet Theatre care, impreuna cu romanii de la Sound Rental, vor asigura  decorurile multimedia 3D. Ideea de decor 3D multimedia a fost folosita pentru prima data in Romania cu ocazia Festivalului Baletului Rusesc din noiembrie anul trecut.

Programul Galei este alcatuit din doua acte a cate 50 de minute, cu duete si dansuri solo din opere clasice, cat si din opere moderne.

In primul act vom avea pas de deux din Raymonda (Glazunov,Petipa) interpretat de Ana Turazashvili si Denis Rodkin, Le Park (Mozart, Angelin Prelgocaj) interpretat de Nadezhda Batoeva si Konstantin Zverev, Carmen (Bizet, Alonso) interpretat de Eleonora Sevenard si Mikhail Lobukhin, Moartea Lebedei (Saint Saens, Fokine) solo Ana Turazashvili si Talisman (Drigo, Petipa) in duetul Anastasia     Stashkevich-Viacheslav Lopatin.

Actul al doilea va contine Tango (Piazzolla, Gordeev) interpretat de Ana Turazashvili si Mikhail Lobukhin, Carnavalul din Veneția (Puni, Petipa) un pas de deux cu Nadezhda Batoeva si Konstantin Zverev, Come un Respiro (Hendel,Bigonzetti) in duetul Anastasia Stashkevich-Viacheslav Lopatin, Solo (Visotsky) cu Mikhail Lobukhin iar seara va fi inchisa de Eleonora Sevenard si Denis Rodkin in celebrul pas de deux din Don Quixote (Minkus, Petipa).

Citește în continuare