Skip to content

Faith No More au anuntat un concert in Manchester cu scopul de a strange fonduri pentru Australia

In aceasta vara, Faith No More vor pleca in turneu in Marea Britanie, membrii formatiei anuntand un show suplimentar avand ca scop strangerea de fonduri pentru Australia

Concertul, care se va desfasura in deschiderea turneului lor in UK, va avea loc pe 9 iunie 2020, la Manchester, pe O2 Apollo, toate fondurile stranse in acea seara urmand sa fie donate catre organizatia caritabila de salvare a vietii salbatice australiene WIRES si organizatia voluntara de pompieri CFS Foundation.

Membrii formatiei au declarat ca situatia critica din Australia i-a determinat sa ia aceasta decizie si ca spera ca, desi minora, si contributia lor sa conteze. Biletele pentru acest show s-au pus in vanzare pe 24 ianuarie si pot fi achizitionate de aici.

Faith No More va sustine 6 showuri in Marea Britanie, in vara lui 2020 fiind invitati sa cante si la cateva  festivaluri din Europa

Concertul de binefacere din Manchester va deschide o perioada plina de concerte pentru Faith No More, atat in Marea Britanie, cat si in Europa. Turneul din UK include showuri in Manchester, Glasgow, Punchestown, Birmingham si Londra, dupa care trupa va canta si pe scena unor festivaluri din Europa cum ar fi Graspop Tons of Rock – Oslo, Norvegia (26 iunie), Tuska Metal Festival – Helsinki, Finlanda (28 iunie), NOS Alive – Lisabona, Portugalia (10 iulie) sau Mad Cool Festival – Madrid, Spania (11 iulie). Mai multe despre aceste doua turnee puteti citi pe site-ul oficial al formatiei.

Desi s-au intors de curand in turnee, formatia a anuntat ca nu are in plan inregistrarea unor piese noi sau lansarea unui alt album

La finalul lui 2018, Roddy Bottum (clape, back vocal) declara ca are cateva idei pentru o revenire muzicala alaturi de colegii sai de trupa, Mike Bordin si Billy Gould. Anul trecut, insa, la 4 ani de la albumul lor de revenire, “Sol Invictus”, Faith No More au anuntat doar aceste turnee din UK si Europa.

De curand, Roddy Bottum a revenit asupra deciziei si a declarat ca nu au niciun plan de revenire cu un nou album sau inregistrarea unor cantece noi, fiind foarte mandri de mostenirea muzicala pe care au oferit-o industriei muzicale, asa ca se vor concentra pe turneele deja anuntate.

Intreaga lume artistica vrea sa ajute Australia dupa incendiile devastatoare

Dupa incendiile din Australia, artistii locali si internationali s-au mobilizat si au organizat mai multe concerte pentru strangere de fonduri. Acestea vor continua si in 2020, iar cel mai amplu eveniment de acest gen va fi Concert of National Bushfire Relief. Showul va avea loc duminica, 16 februarie, pe scena ANZ Stadium din Sydney urmand sa urce artisti precum Alice Cooper, Olivia Newton-John, Queen si Adam Lambert, Tina Arena, iar lista ramane deschisa unor alte nume.

Pe langa aceste evenimente, mai multi artisti au donat deja sume considerabile pentru Australia, printre ei numarandu-se Pink, cuplul Nicole Kidman – Keith Urban, Kylie Minogue, Elton John sau Chris Hemsworth.

Citește în continuare