Skip to content

La cateva ore dupa moartea lui Kobe Bryant, artistii din intreaga lume au inceput sa deseneze graffitiuri cu el.

Moartea superstarului NBA Kobe Bryant intr-un accident de elicopter a socat lumea intreaga si a starnit un val de reactii care continua sa vina din toate partile. 

De-a lungul carierei sale, Bryant a inspirat constant noile generatii de tineri artisti sa isi depaseasca limitele. Raspunsul acestora a venit la cateva ore dupa moartea lui cand au inceput sa ii onoreze cele mai memorabile momente ale carierei prin graffitiuri in intreaga lume. Unele desene o includ pe fiica lui, Gianna Bryant, care i-a fost alaturi in elicopter cand s-a prabusit.

Primul desen mural a aparut in noaptea dupa anuntul mortii lui Bryant pe Bulevardul Ventura din Studio City, Los Angeles. Artistul Artoon Gozukuchikyan a realizat un portret cu Kobe purtand uniforma Lakers si Gianna, in spatele lui, uitandu-se spre cer. Lucrarea lui a devenit imediat un loc de pelerinaj pentru cei care isi doresc sa aprinda o lumanare sau sa lase flori in memoria baschetbalistului american.

Tot in Los Angeles, pe peretele din zona Pickford Market de pe Washington Boulevard, artistul Jules Muck a lucrat sase ore pentru portretele „Kobe & Gigi Forever. Daddy’s Girl.” 

Jules Muck a realizat un al doilea tribut pentru Kobe in uniforma Lakers cu mainile in forma expresiei „LA” in zona Pico Boulevard. Graffiti-ul se afla pe peretele magazinului de marijuana PINK DOT, unul dintre locurile preferate ale sportivului, despre care vorbea des in interviuri.

Artistul Mister Alek l-a desenat pe Bryant in nuante de alb si negru purtand faimosul jerseu cu numarul 24. Graffiti-ul se afla pe peretele Priority Barber Club din Los Angeles, in zona Signal Hill pe Orange Avenue.

Pana au aflat de noile graffitiuri, fanii lui Bryant au inceput sa depuna flori, lumanari si post-it-uri cu mesaje de adio la desenele deja existente inainte de accident in Los Angeles. Cel mai popular loc a devenit „Mamba on Melrose”, un portret realizat de artistul JC Ro. Mamba vine de la porecla pe care a primit-o Kobe, The Black Mamba (o specie foarte rapida de sarpe veninos)

Designerul Levi Ponce a creat unele dintre cele mai cunoscute desene murale din Los Angeles. Recent, a lucrat cu Quentin Tarantino pentru promovarea filmului „Once Upon a Time in Hollywood”. Artistul a realizat ieri un graffiti nou in alb-negru cu Bryant.

In urma cu cativa ani, Ponce a creat in LA un alt graffiti cu Kobe Bryant care a devenit loc de pelerinaj in aceste zile. Majoritatea desenelor a fost realizata la comanda unor magazine care vand haine sport sau accesorii urbane.

Fiind o tara cu o multime de fani ai baschetului, locuitorii din Filipine s-au mobilizat pentru un desen la care se lucreaza incontinuu de cateva zile. In complexul Tenement din Manila au decorat curtea interioara cu un portret cu Kobe Bryant si Gianna in bratele sale si vorbe de ramas bun.

O parte din mesajele lasate de fanii lui Bryant din Filipine.

Unul dintre cele mai cunoscute graffitiuri cu Kobe Bryant se afla pe peretele lateral al salii in care a jucat si a castigat sute de meciuri: Staples Center in Los Angeles.

Citește în continuare