Skip to content

Kobe Bryant se antrena multidisciplinar: lua lectii de step ca sa aiba glezne mai puternice. Sportivi care fac balet la antrenamente

Se discuta mult despre educatia copiilor prin dans pentru a obtine o postura corecta si o musculatura armonios dezvoltata, insa marii campioni folosesc dansul ca forma de antrenament pentru a evita accidentarile in competitiile lor.

Kobe Bryant, baschetbalistul care si-a pierdut viata intr-un tragic accident de elicopter in urma cu o saptamana, era unul dintre sportivii care se antrena multi disciplinar ca sa –si imbunatateasca musculatura si sa evite accidentarile. Sportivul a marturist in cartea sa  The Mamba Mentality: How I Play ca in timpul finalelor NBA din 2000 a suferit una dintre cele mai complicate entorse din intreaga cariera.

Ca sa-si intareasca musculatura din jurul gleznei, Kobe a facut mult research alaturi de kinetoterapeuti care sunt miscarile care le-ar putea ajuta, asa ca a  ales sa mearga la cursuri de step.

A urmat cursurile o vara intreaga, in compania catorva copii de 6-7 ani si a admis ca antrenamentul din acea perioada l-a ajutat sa reduca accidentarile pentru tot restul carierei sale.

In urma cu 2 ani, Bryant i-a povestit cu umor lui Jimmy Kimmel cum a fost intalnirea cu copiii care invatau step, copii care se uitau la el ca la o mare ciudatenie, dar si cum si-a facut pe comanda pantofi de step pe masura lui – 48.

Bryant nu e singurul sportiv care a facut dans pentru a-si lucra musculatura, in urma cu cativa ani unul dintre sportivii de la echipa de fotbal american New York Jets, Steve McLendon, a povestit ca face balet inca din liceu.

Mclendon, care are cu mult peste 100 de kilograme, sustine ca baletul il ajuta sa-si intareasca genunchii, gleznele, i-a perfectionat echilibrul si l-a invatat sa cada, salvandu-l de la multe accidentari. El spune ca baletul in ajuta la coordonare si i-a marit puterea de concentrare.

Studiile arata ca sportivii care fac balet sau o alta forma de dans ca antrenament complementar isi imbunatatesc viteza (picioarele devin mai puternice si mai “sigure”), isi cresc rezistenta pentru ca miscarile din dans sunt o procedura foarte asemanatoare cu aerobicul, dar si echilibrul si flexibilitatea.

In Romania puteti face step la atelierul lui Adrian Nour, actor si dansator pe care-l cunoasteti de la Vocea Romaniei si care poate fi vazut in multe musicaluri: We Will Rock You, Mamma Mia, KISS ME, KATE.

Nour a facut parte din echipa de step a lui Dan Puric si are la active spectacole de dans in coregrafia unora dintre cele mai mari nume autohtone, dar si creatii proprii.

Citește în continuare