Skip to content

Vacanta personalizata: consultantii personali de calatorii pun accent pe dezvoltare personala si atingerea obiectivelor

Psihologia turismului a cunoscut in ultima perioada o schimbare de directie. Cei mai multi turisti isi doresc astazi experiente revelatoare, calatorii in care se pot redescoperi si cunoaste lumea intr-un mod diferit de metodele accesibile pana acum.

O urmare fireasca a acestei evolutii a fost aparitia consultantului personal de calatorii, un specialist diferit de agentul de turism. Acest tip de “antrenor” isi dedica timpul, efortul si cunostintele din domenii diverse pentru a contura cea mai buna varianta de calatorie pentru un client complex, cu dorinte si asteptari variate.

Consilierul personal de calatorii va ofera consultanta 1 la 1, informatii practice, recomandari si un plan de calatorie personalizat care sa urmeze obiectivele, mentalitatea si starea voastra de spirit

O diferenta importanta intre consultantul personal de calatorii si agentul de turism este abordarea in primul rand psihologica si holistica a oricarei vacante, accentul cazand pe emotie, nu pe organizare.

Acest tip de consultant va asculta, intelege de ce va doriti aceasta plecare si care va este pregatirea si starea emotionala. Avand toate aceste date, alaturi de celelalte informatii practice, propune apoi o varianta de calatorie, un parcurs cu opriri, intalniri, cursuri si experiente personalizate.

Persoanele care trec prin momente importante, care vor sa experimenteze sau sa isi redescopere partea creativa sunt printre cei care apeleaza cel mai des la serviciile unui consultant personal de calatorii

Tendinta generala acum, atat in turism, cat si in alte domenii este de a ne conecta mai mult cu noi insine, cu ceea ce ne dorim cu adevarat, cu partea spirituala si holistica a vietii sau de a folosi 100% din ceea ce ne poate oferi o experienta.  

Vacantele inspirationale, creative, cele wellness sau in care calatorim singuri sunt printre calatoriile cel mai des concepute de consultantii personali in turism

Vacantele simple, de relaxare pot intra in portofoliul unui astfel de consilier, insa ele reprezinta un procent foarte mic, accentul cazand pe calatoriile complexe, tematice.

La noi, cel mai aproape de conceptul de consultant personal de calatorii este Razvan Pascu.

Dupa ce a lucrat 8 ani in multinationale, pasionat fiind de turism, Razvan Pascu s-a indreptat spre turism, iar in 2012 a infiintat o agentie de PR si Marketing Events care initial lucra doar in zona de Travel & Lifestyle. A calarit in peste 80 de tari, iar astazi organizeaza vacante peste tot in lume, este consultant marketing turistic si are un blog cu articole de calatorie.

Citește în continuare