Skip to content

Alergatori de cursa lunga, iata cele mai interesante maratoane la care merita sa ajungeti o data in viata: Paris, Safari-ul kenian, Manhattan

Maratonistii sunt ca o secta: merg in grup in lume la diverse competitii, vorbesc o limba diferita de oricare alt sportiv si, uneori, ne dau imboldul si puterea sa putem visa ca vom fi si noi ca ei.

Fie ca sunteti maratonisti, fie ca sunteti doar admiratori ai acestor sportivi, iata cateva dintre cele mai importante competitii de gen

La maratonul Parisului treceti pe langa atractiile turistice de top ale capitalei Frantei si sunteti intampinati cu branza si vin

O ocazie excelenta de a vizita capitala Frantei, maratonul din Paris atrage anual peste 40.000 de alergator. Startul se da pe Champs Elysees, ruta continua apoi pe langa Notre Dame, Place de la Bastille, Turnul Eiffel, prin doua dintre parcurile Parisului, de-a lungul Senei, iar linia de finish este pe Avenue Foch, loc din care se vede Arcul de Triumf.

Kenia Safari Marathon va ofera ocazia de a vizita o regiune spectaculoasa a Africii de Est si sa alergati alaturi de antilope si zebre

Cea de-a 20-a editie a Kenia Safari Marathon se va desfasura pe 29 iunie, in Lewa Wildlife Conservancy, un sanctuar al animalelor salbatice care se intinde pe o suprafata de 25000 hectare de teren. Nu vor fi, insa, probleme de siguranta, pentru ca pe tot parcursul traseului se afla rangeri inarmati, iar elicopterele survoleaza in permanenta cerul.

Kenia Safari Marathon este un eveniment cu o puternica componenta sociala. In fiecare an, competitia aduna fonduri pentru comunitatile locale sau proiectele dedicate faunei salbatice.

La maratonul Berlinului s-au inregistrat unele dintre cele mai bune rezultate oficiale la acest gen de competitii

Maratonul Berlinului face parte dintre cele 6 “mari maratoane din lume”, alaturi de Tokio, Boston, Londra, Chicago si New York. Pe 29 septembrie, toti cei inscrisi vor participa la un eveniment cu traditie, la care s-au inregistrat 10 recorduri mondiale de maraton, inclusiv ultimele 7 recorduri mondiale la masculin.

Traseul este unul simplu, spre final ruta trece prin Poarta Brandenburg, un simbol pentru oras, mai ales inainte de caderea Zidul Berlinului.

La Maratonul Loch Ness veti descoperi frumusetile Scotiei si veti pleca pe urmele “monstrului Nessie”

Considerat unul dintre cele mai pitoresti maratoane, maratonul din Loch Ness va avea loc pe 29 septembrie si se va intinde de-a lungul coastei lacului, cu vederi spectaculoase asupra imprejurimilor.

Maratonul din Loch Ness este un prilej de sarbatoare pentru comunitatea locala, la final de cursa fiecare alergator fiind intampinat cu o masa calda.

Printre zgarie-norii Manhattanului, la Maratonul din New York veti simti cel mai bine spiritul american si cum o competitie sportiva se transforma intr-un festival

Pe 3 noiembrie, New York va fi gazda unui maraton de prestigiu, cu alergatori veniti din toata lumea. La maratonul din New York, voluntarii si suporterii de pe traseu dau si mai mult farmec acestui eveniment: oameni aplauda, ovationeaza si ii incurajeaza pe alergatori cu pancarte inspirationale sau haioase.

De pe First Avenue, Manhattan, urmand apoi zgarie-norii si ajungand pana pe stradutele inguste din Central Park, Maratonul New York-ului este o experienta la care merita sa ajungeti.

Drumul soldatului grec care a parcurs in 4 ore drumul din orasul Marathon pana in Atena (42 km), pentru a anunta victoria grecilor asupra persilor, a dus la introducerea probei de maraton la Jocurile Olimpice si a inspirat organizarea Maratonului din Atena.

Urmand o traditie atat de veche si importanta, maratonul Greciei din Atena se desfasoara in fiecare toamna; in acest an, competitia va avea loc pe 9-10 noiembrie.

Traseul urmeaza dealurile pitoresti din cadrul orasului si are unul dintre cele mai spectaculoase finisuri, un tur al vechiului stadion olimpic, locul in care s-a desfasurat prima olimpiada moderna.

Citește în continuare