Skip to content

3 locuri de vizitat in Romania care arata ca de pe alte continente

Vine week end-ul.

E momentul tau pentru o pauza de bine. Lumea e mai frumoasa cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline.

Romania are o multime de locuri neexplorate, mai interesante decat multe destinatii celebre. Iata trei dintre aceste zone, ale caror peisaje si atractii turistice va vor face sa credeti ca nu mai sunteti in Romania.

In inima Apusenilor, la Suncuius, puteti face plaja, dar si rafting pe raul Cris

Ajutat de fonduri europene, medicul stomatolog Sebastian Lascu a creat la Suncuius, in Bihor, un loc de poveste care pare desprins din vacantele exotice. Medicul a ridicat la poalele Muntilor Padurea Craiului o pensiune si, cum raul Cris ii trecea chiar prin curte, a amenajat aici si o plaja cu nisip fin si sezlonguri.

La doar 60 de km de Oradea, alaturarea dintre o plaja salbatica, stanci inalte si un peisaj montan de vis creeaza o destinatie de vacanta de neratat. Se poate ajunge aici cu masina, din Bucuresti pe ruta Alba-Turda-Huedin-Negreni-Suncuius si apoi inca 2 kilometri parcursi pe un drum de tara. La fel de usor este accesul si din alte orase mari precum Timisoara sau Cluj-Napoca.

Odata ajunsi aici, puteti alege sa faceti plaja sau sa optati pentru catarari montane, plimbari pe diverse trasee montane, rafting pe raul Cris sau explorarea unor atractii turistice invecinate cum ar fi Pestera cu Cristale, Moara de apa din Rosia sau satul traditional Rosia.

Trovantii din Costesti, pietrele care cresc dupa fiecare ploaie, sunt singurii din Europa inclusi intr-o Rezervatie Naturala Geologica

Trovantii sunt pietre cu forme stranii care s-au format in urma cu 15 milioane de ani, originea si configuratia lor fiind mult dezbatuta de catre specialisti. Desi trovantii se gasesc in mai multe locuri din tara noastra, cei de la Costesti impresioneaza prin diversitatea marimilor (de la cativa centimetri pana la 4-5 metri), dar si a formelor.

Aflata la 40 km de Ramnicu Valcea, zona merita vizitata atat pentru acesti trovanti misteriosi, cat si pentru alte atractii turistice din apropiere, cum ar fi Cheile Costesti, Cheile Bistritei, Manastirea Bistrita, Muzeul de Arta Costesti, Horezu, Pestera Polovragi sau Pestera Muierilor.

In micul Canion Rapa Rosie au fost descoperite fosile de peste 70 de milioane de ani, inclusiv o specie de dinozaur carnivora

„Micul Canion al Romaniei” se afla la 3 km de Sebes, judetul Alba, autostrada Orastie-Sibiu trecand la doar 2 km de canion. Parte a unei rezervatii geologice, Canionul Rapa Rosie fascineaza prin formatiunile rosiatice in forma de piramide, coloane sau turnuri, a caror dimensiune medie este de 100 de metri, insa cea mai inalta ajunge chiar si la 500 de metri. Deasupra acestora, dealul se continua cu pajisti inverzite ceea ce ofera un plus de farmec peisajului.

Atunci cand ploua, canionul se umple de paraie rosiatice, culoarea venind de la continutul bogat in oxizi de fier al rocilor. Formatiunile descoperite aici au fost comparate cu cele ale Marelui Canion din Colorado, Statele Unite ale Americii, stancile fiind numite deseori “badlands” (pamanturi rele), termen folosit prima data in Dakota de Sud, acolo unde acest tip de relief este unul obisnuit.

In aceeasi zona veti putea vizita si una dintre cele mai mari pesteri din lume dezvoltate in pamant, “Gaura Hotilor” avand 25 m dezvoltare si 4.5 m denivelare.

Lumea se vede mai frumoasa cu Maybelline si totul e mai frumos atunci cand ai grija cu ce-ti hranesti trupul si mintea, ce informatii te inconjoara, cum iti cladesti increderea de sine, ce alegi sa citesti si ce produse cosmetice alegi sa-ti reprezinte dorintele de frumusete si sa te ajute sa ti le indeplinesti.

New York e o stare de spirit, traita la superlativ. Maybelline isi gaseste inspiratia in pulsul metropolei, încurajandu-ne să exploram si sa ne afirmam creativitatea, pentru ca „if it last it NY it lasts anywhere”…

Uplift yourself si descopera produsele cu formule avansate si texturi revolutionare care iti transmit energia vibranta a New Yorkului si curajul de a fi tu insuti.

Citește în continuare