Skip to content

Zdob si Zdub concerteaza la Hard Rock Café, dupa care isi continua turneul de promovare “Bestiarium”

Dupa ce va sustine in Constanta un show caritabil inclus in campania “Music for Autism”, trupa Zdob si Zdub va concerta pe 28 februarie in Hard Rock Café

Concertul va incepe la ora 22:30, iar in playlist vor fi incluse atat hituri mai vechi, cum ar fi “DJ Jasile”, “Om cu inima de piatra” sau “Bunica bate toba”, cat si piese regasite pe “Bestiarium”, cel mai recent album al trupei, lansat in toamna anului trecut. Biletele au pretul de 74 lei (fara loc, in fata scenei) si pot fi achizitionate din reteaua Iabilet.ro.

“Bestiarium” are un puternic mesaj social, aducand in prim plan problemele ecologice care afecteaza mediul

Cel de-al X-lea album al trupei include 14 piese cu elemente de rock, ska, electronic, folclor romanesc, punk, street music, acustic, rock psihedelic sau chiar folclor indian si afro. Pentru acest material, Zdob si Zdub au colaborat cu Irina Rimes la cantecul “Sanziene”.

De pe “Bestiarium”, alaturi de “Sanziene”, Zdob si Zdub au mai lansat pana acum alte 5 piese: “Omul Liliac”, “Lupul Solidar”, “Ursul”, “Colindul Leului” si “India ma cheama”.

Turneul de promovare “Bestiarium”, inceput in toamna anului trecut, continua si in 2020

Anul acesta, baietii au concertat deja in Irlanda si Portugalia, dupa care vor urma showuri in Rusia, Romania, Ucraina, Belgia, ultimul concert fiind programat pe 23 mai in Germania. Mai multe despre turneul Zdob si Zdub, puteti gasi pe pagina oficiala a trupei.

Trupa de rock alternativ a fost infiintata in 1994 in Republica Moldova, trecand de-a lungul timpului prin mai multe transformari, inclusiv de nume

Primul, cel cu care au si participat la festivalul “Ave Beatles” din Chisinau, a fost “Santa Maria”, dupa care s-au numit “The Noise, iar la final, viitorul lor producator, Igor Dinga, le-a propus sa-si schimbe numele intr-unul mai original. 

Fiecare membru al trupei are o alta versiune despre cum au ajuns la “Zdob si Zdub”, dar liderul trupei, Roman Iagupov, sustine ca a gasit numele intr-un dictionar rus-moldovenesc.

Pentru Zdob si Zdub creativitatea are “suflet de copil si personalitate de adult”

Trupa care a ocupat locul 6 la Eurovision 2011, reprezentand Republica Moldova, a colaborat cu artisti celebri precum Red Hot Chili Peppers, The Garbage sau Linkin Park. Zdob si Zdub mizeaza intotdeauna pe autenticitate, creativitate si munca, deviza lor fiind  “mai putine vorbe, mai multe actiune”.

Citește în continuare