Skip to content

Vitamina C. Cand e buna pentru ten si cand poate sa va faca rau

Vitamina C se numara printre produsele care pot contribui in mod semnificativ la sanatatea si frumusetea pielii voastre. De la stimularea productiei de colagen, pana la diminuarea semnelor de imbatranire si corectarea petelor pigmentare, acest antioxidant are o serie de beneficii cu efecte de lunga durata.

Vitamina C nu este recomandata persoanlor cu piele extrem de sensibila si poate fi problematica pentru cei cu ten gras

Vitamina C este un nutrient esential necesar cresterii si refacerii tesuturilor epidermei. Antioxidantul puternic se gaseste in mod natural in fructe si legume si este produs in mod sintetic cu ajutorul produselor pentru piele, precum cremele hidratante, tonifiante si cel mai adesea, seruri. In general aceste produse pot fi aplicate zilnic, insa, in concentratii mari, pot produce iritatii, mai ales daca sunt amestecate cu alti acizi. Pielea extrem de sensibila ar putea sa nu o tolereze si, in acest caz, ar trebui sa o evite. Multe preparate care au in continut acest antioxidant sunt, de asemenea, uleioase, si pot crea adevarate provocari pentru cei cu ten gras. Din aceste motive va recomandam sa consulati un dermatolog inainte de a folosi acest ingredient.

Modalitatea corecta de aplicare a serumurilor este pe tenul curat, tonifiat (cu o lotiune tonica), indiferent daca le folositi in prima parte a zilei sau seara. Aplicarea unei creme hidratante potrivita tipului vostru de ten va ajuta patrunderea si mentinerea beneficiilor acestui ingredient pe o perioada mai indelungata. Incercati sa nu folositi vitamina C daca pe langa aceasta restul produselor din rutina voastra de ingrijire contin peroxid de benzoil, retinol si alti acizi. Ca formula aceasta este complementara cu cele pe baza de antioxidanti precum vitamina E si acidul ferulic, care vor stimula eficacitatea si stabilitatea moleculor pielii

Produsele cu continut de vitamina C trebuie pastrate intr-un loc uscat, ferit de razele soarelui

Pentru ca este un ingredient reactiv, aceasta isi pierde cu usurinta proprietatile antioxidante atunci cand este expusa la caldura, lumina, aer si alte substante chimice. In plus, pentru a proteja formula si pentru a-i mentine proprietatile cat mai mult timp si pentru a preveni oxidarea este indicat sa utilizati produse care vin in ambalaje opace, etanse pe care sa le depozitati intr-un mediu rece si intunecat. Daca produsul isi schimba culoarea si devine inchis spre maro este recomandat sa il aruncati si sa il inlocuiti, deoarece aceasta schimbare de culoare indica faptul ca formula a oxidat si nu mai este eficienta.

Nivelul antioxidantilor din piele se diminueaza in timp, astfel incat utilizarea unor produse de ingrijire pe baza de vitamina C este importanta pe masura ce inaintati in varsta

Cu toate acestea, ingredientul poate fi introdus treptat in rutina de ingrijire pentru a preveni aparitia liniilor fine sau a ridurilor. Aceste formule ofera un plus de stralucire si luminozitate tenului, iar protectia antioxidanta apara pielea de semnele timpurii ale imbatranirii.

Vitamina C pura mai poarta si denumirea de Acid L-Ascorbic si este regasit frecvent in formulele produselor anti-aging pentru a imbunatati textura si stralucirea pielii, contribuind in acelasi timp la diminuarea aspectului ridurilor. Vitamina C nu penetreaza cu usurinta bariera pielii. Pentru a fi eficienta, trebuie sa fie in concentratie de cel putin 10%, precum este serumul Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate, iar pH-ul celorlalte ingrediente trebuie sa fie acid pentru a permite absorbtia sa.

Vitamina Cg sau Ascorbyl Glucoside este un derivat al Vitaminei C care ofera protectie antioxidanta, stralucire pielii si ajuta la reducerea semnelor vizibile ale imbatranirii. Aceasta este o versiune mai putin puternica a vitaminei C si o optiune buna pentru toate tipurile de ten. Este o forma solubila in apa combinata cu glucoza si gratie procesului de conversie la care este supus, nu provoaca iritatii.  Ascorbyl Glucoside este intalnit si in formula produselor destinate barbatilor precum Facial Fuel Moisture Treatment.

Citește în continuare