Skip to content

Happy Cinema prezinta documentarul “Concerto: A Beethoven Journey”, o productie a regizorului britanic Phil Grabsky

Documentarul “Concerto: A Beethoven Journey” va putea fi vazut la Happy Cinema pe 28, 29 februarie si pe 1 martie, de la ora 19:00, Sala 1

Productia este regizata de britanicul Phil Grabsky, cel care a filmat patru ani pentru acest documentar, explorand viata si opera marelui compozitor Ludwig van Beethoven prin intermediul pianistului Leif Ove Andsnes.

Biletele costa 26 lei si sunt disponibile aici.

Unul dintre cei mai buni pianisti ai lumii, Leif Ove ofera o alta perspectiva asupra muzicii lui Beethoven

Documentarul prezinta o analiza “in oglinda”, Leif Ove Andsnes fiind cel care incearca sa inteleaga opera lui Beethoven, interpretand concertele pentru pian alaturi de Orchestra de Camera Mahler.

“Concerto: A Beethoven Journey” il prezinta pe Beethoven dincolo de mituri, dar in acelasi timp urmareste si viata si trairile lui Leif Ove Andsnes

Din intalnirea unui mare compozitor cu un pianist de top, dar si cu un regizor pasionat de domeniul cultural a iesit un documentar complex. In urma acestei experiente, Andsnes a marturisit ca niciodata nu s-a simtit mai aproape de muzica lui Beethoven. Pentru a putea surprinde legatura dintre Leif Ove si Beethoven, regizorul Grabsky l-a urmat pe pianist de acasa, din Bergen, Norvegia pana in salile de concert din intreaga lume.

Phil Grabsky s-a axat pe documentarele culturale, a lansat 4 carti si a fost in juriul BAFTA si Emmys

Regizorul britanic are propria companie de prodctie, Seventh Art lansand in ultimii ani mai multe documentare pentru televiziune si cinema, printre cele mai apreciate fiind “I, Caesar, Spain – In The Shadow On The Sun” sau “The Great Commanders”.

Un alt proiect foarte apreciat a fost seria “Exhibition on Screen”, documentare care explorau expozitiile din intreaga lume ale unor artisti celebri precum Frida Kahlo, Leonardo da Vinci sau Lucian Freud.

Pe langa documentarul “Concerto: A Beethoven Journey”, Grabsky a lansat si seria “In Search of Beethoven”, un ghid complet si original despre adevaratul Beethoven

“In search of Beethoven” isi propune sa il descopere pe Beethoven cel din spatele miturilor, productia incluzand peste 100 de interviuri, puncte de vedere ale unor artisti din domeniu si spectacole exclusive. 

Productiile au inceput sa fie difuzate in cinematografe in 2019, continuand a fi prezentate si in 2020, anul in care tot globul aniverseaza 250 de ani de la nasterea marelui compozitor.

Citește în continuare