Skip to content

Dominic Miller, chitaristul care a colaborat cu Sting, Phil Collins sau Tina Turner, in Control Club

Luni, 16 martie 2020, in Control Club, incepand cu ora 20:00, fanii jazzului se vor bucura de inca un concert din seria Jazz Nouveau, show-ul avandu-l ca protagonist pe Dominic Miller.

Chitaristul originar din Argentina va fi acompaniat de o trupa formata din Nicolas Fiszman (bas) Santiago Arias (badoneon), Mike Lindub (clape), Rhani Krija (percutii) si Jacob Karlzon (clape). 

Jazz Nouveau este un concept Control Club in colaborare cu Twin Arts, o serie de concerte care aduce in prim plan artisti locali si internationali aflati la granita dintre jazz si alte genuri muzicale.

Biletele pentru showul din 16 martie sunt disponibile pe Eventbook.ro si au pretul de 75 lei (acces general).

Dominic Miller a colaborat cu Sting, Phil Collins, Tina Turner, Katie Melua sau The Pretenders, unul dintre albumele sale solo fiind un omagiu adus marilor compozitori ai lumii, precum Bach, Beethoven sau Albinoni

Originar din Argentina, Miller se muta impreuna cu familia in Statele Unite ale Americii, acolo unde, la varsta de 15 ani, incepe sa cante intr-un grup de soul. Isi continua traectoria muzicala la Londra, studiind la Guildhall School of Music, dupa care se intoarce in America pentru ca fusese admis la Berklee College of Music.

Inca din anii ’80 incepe colaborari cu trupe de renume, cum ar fi King Swamp si World Party, iar din anii ’90 numele lui Dominic Miller este strans legat de cel al lui Sting, cei doi colaborand la 10 dintre albumele artistului, una dintre cele mai cunoscute piese ale artistului, “Shape of my heart”, fiind compusa in colaborare cu Miller.

Instrumentistul de origine argentiana a lucrat la mai mult de 70 de albume, in diverse formule

In varianta solo sau alaturi de alti artisti, Dominic Miller este prezent pe piata muzicala cu numeroase materiale de exceptie. Cel mai recent este albumul “Absinthe”, cantecele de pe acest material urmand a fi promovate si in cadrul concertului din Control Club.

“Absinthe” este influentat de pasiunea artistului pentru Impresionism

Locuind in Sudul Frantei, Dominic Miller a recunoscut ca a fost fascinat si inspirat de caracterististile Impresionismului, de viata si opera artistilor si scriitorilor din acea perioada. Albumul recent lansat poarta acel contrast de culoare si conflict, Miller incercand sa redea prin muzica imagini si emotii din perioada Impresionismului. Criticii au descris “Absinthe” ca un material colorat de o atmosfera distincta, senzuala, concentrat pe notele de chitara si bandoneon.

Parcursul muzical al lui Dominic Miller a fost marcat de pasiunea din adolescenta pentru Jimmy Hendrix

Miller a invatat sa cante la chitara de la sora sa, ascultand apoi Hendrix si invatand pe parcurs ca educatia muzicala, talentul, munca si experientele personale sunt cele mai importante in crearea unei viziuni muzicale, dar si a unei cariere solide. Astazi, Miller admira artistii tineri precum Billie Eilish, fiind fericit ca fiica sa adolescenta si generatia ei au ocazia de a avea asemenea modele.

Citește în continuare