Skip to content

Ghid complet de ingrijire si hidratare a buzelor

Buzele sunt adesea lasate in afara conversatiei atunci cand este vorba despre rutina anti-imbatranire. Cu toate acestea, pierderea de volum si ridurile fine din jurul gurii sunt primele semne ale imbatranirii. Pe langa acesti factori, liniile se accentueaza si datorita miscarii musculare la cei care fumeaza. Va recomandam ca atunci cand aveti grija de tenul vostru sa aveti in vedere si ingrijirea pielii de pe buze care sunt asemeni unui burete: cand sunt hidratate absorb apa, insa daca sunt neglijate se usuca si in timp isi pot pierde volumul.

Buzele au un strat exterior foarte subtire, iar rolul de protectie este scazut, asadar sunt mai susceptibile sa devina uscate si aspre

Un balsam pentru buze este un pas eficient si esential pentru a ajuta la tratarea si prevenirea buzelor uscate sau crapate, insa nu este suficient. Un prim pas in rutina de ingrijire a pielii buzelor consta in exfoliere. Avand in vedere stratul subtire existent pe suprafata acestora este indicat sa folositi exfoliantii de buze cu precautie, nu mai mult de o data pe saptamana, deoarce contin acizi care pot irita. Exfolierea va face o diferenta instantanee in felul in care buzele arata (mai netede) si se simt (mai flexibile) si va permite urmatoarelor produse sa patrunda in piele. Pentru acest proces va recomandam Addict Lip Sugar Scrub de la Dior.

Utilizarea unei creme mai subtiri sub un balsam va bloca hidratarea si va mentine buzele sanatoase mai mult timp.

Dimineata va puteti hidrata cu o crema de ochi bogata in acid hialuronic. O alta alternativa sunt mastile de noapte special create pentru buze precum Lip Sleeping Mask al brandului Laneige, bogate in ceea ce priveste emulsiile avand la baza un amestec de uleiuri usoare.

In ceea ce priveste balsamurile va recomandam sa achizitionati produse care au la baza ingrediente hidratante precum ceara de albine, unt de shea, vitamina E si migdale, jojoba sau uleiuri de nuca de cocos. Un produs pentru ingrijirea pielii delicate de pe buze este cel comercializat de Nuxe, Reve de Miel. Daca aveti pielea sensibila, utilizati balsamurile pe baza de camfor.

Ridurile din jurul buzelor cauzate de expunerea la soare, varsta si fumat le puteti tratata cu acelasi tratament utilizat pe restul fetei, insa va recomandam sa aveti grija la continutul de retinol din acel produs.

Este indicat sa optati pentru unul care contine un derivat bland, numit retinol 8, care poate reduce aspectul liniilor fine. De asemenea, pielea din jurul gurii ar trebui protejata in fiecare dimineata cu protectie solara si antioxidanti pentru a preveni deteriorarea din cauza luminii UV la care ne expunem zilnic. Dupa acest tratament evitati cel putin 24 de ore folosirea rujurilor lichide mate care tind sa usuce foarte mult pielea buzelor.

Citește în continuare