Skip to content

Alex & The Fat Penguins lanseaza piesa manifest “Ursul”

Noul single „Ursul” al trupei de rock alternativ Alex & The Fat Penguins atrage atentia asupra necesitatii implicarii civice din dorinta de a genera schimbarea mult asteptata.

Este o piesa cu o mare incarcatura emotionala, inspirata de drama traita de familia solistului Alex Cotofan, care a suferit cumplit din cauza dictaturii sovietice si a despartirii de Romania. Nascut in Chisinau si crescut in Bucuresti, “acasa” pentru Alex a fost mereu in doua locuri.

Muzica este felul trupei Alex & The Fat Penguins de a face lumea mai buna, mai constienta, de a face oamenii sa simta. De-a lungul anilor, acestia si-a obisnuit fanii cu piese incarcate de mesaje, aparute din problemele contemporane.

Alex & The Fat Penguins inseamna Alex Cotofan (voce si chitara), Mihai Ungureanu (bass, backing vocals), Daniel Rizea (chitara), Mircea Steriu (chitara) si Ionut Tebeica (tobe).   

Piesa “Just a Fool” a fost lansata acum doi ani si viza problema coruptiei, iar in decembrie 2017 a fost interpretata sub forma unui protest spontan in fata cladirii Guvernului Romaniei.

Totodata, trupa a compus o piesa care face trimitere la dramele provocate de razboiul civil din Siria – “Amiral”, iar prin “Urla Pamantul” au tras un semnal de alarma asupra pericolelor la care supunem mediul inconjurator si cum aceste pericole se vor indrepta inevitabil impotriva omenirii.

„Omul fara zei” este o piesa care nu lipseste din niciun concert unplugged al trupei, un single “lider” a compozitiilor acestora, mesajul fiind un fel de “noul testament” pentru filosofia lor.

Originar din Chisinau, s-a mutat in Bucuresti la 8 ani, iar in prezent locuieste in Franta, unde lucreaza ca medic stomatolog, Alex Cotofan – liderul trupei Alex & The Fat Penguins – se ghideaza in viata dupa o regula de baza: „Tot ce gandesti, faci, spui, sa nu dauneze celor din jur”.

A inceput sa invete sa cante la chitara la varsta de 13 ani, cu acorduri simple la piese cunoscute, iar 4 ani mai tarziu descopera arta de a compune, scriind singur piesele si scenariile. La 20 de ani isi incepe cariera muzicala cantand in deschiderea turneului national de promovare a albumului “Baba Novak” al formatiei Phoenix.

Citește în continuare