Skip to content

Surprizele facute celor dragi, serile tematice, obiectele cu valoare sentimentala si lumina naturala va ajuta sa fiti mai fericiti cand stati in casa

Surprizele facute celor dragi, serile tematice, obiectele cu valoare sentimentala si lumina naturala va ajuta sa fiti mai fericiti cand stati in casa

Obisnuim sa credem ca fericirea vine numai atunci cand dam o petrecere, ne intalnim cu prietenii sau calatorim intr-o destinatie exotica. Sunt, insa, si momente in care trebuie sa ramanem acasa si sa ne facem viata mai frumoasa doar cu ceea ce gasim in acest spatiu.

Pentru astfel de situatii, am strans mai jos cateva recomandari simple, usor de aplicat, care va vor face mai usoara perioada de “izolare”.

Inconjurati-va de obiecte cu valoare sentimentala

Este dovedit ca experientele si amintirile acelor experiente ne bucura mai mult decat lucrurile fizice, asa ca o idee buna ar fi sa plasati in fiecare dintre camerele casei cate un obiect cu valoare sentimentala. O astfel de “galerie” a amintirilor pozitive va creste buna dispozitie si va face mai fericiti.

Faceti mici favoruri persoanelor cu care locuiti, fara a astepta nimic in schimb

Relatiile sanatoase si puternice ne cresc nivelul de fericire, iar pentru a le construi este nevoie de rabdare si altruism. De aceea, incercati ca in perioada in care stati mult acasa sa ii surprindeti pe cei dragi cu o prajitura, un preparat pe care sa il gatiti chiar voi sau cu o activitate care era in sarcina lor, dar pe care, de data aceasta, o veti face voi.

Cateva minute in fiecare zi, meditati, rugati-va sau pur si simplu detasati-va  de aspectele superficiale ale vietii voastre

In confortul caminului vostru, puteti opta pentru acest tip de reconectare cu voi insiva, practicand acea activitate care sa se potriveasca convingerilor personale. Fie ca este vorba despre yoga, meditatie, rugaciune sau o carte de dezvoltare personala, acele cateva minute pe zi dedicate spiritualitatii ar putea sa va faca mai putini anxiosi, mai fericiti, mai constienti de lucrurile pentru care sa fiti recunoscatori sau de cele pe care trebuie sa le imbunatatiti.

Faceti cateva transformari Home Décor in concordanta cu personalitatea voastra

Stilul in care este amenajata casa influenteaza foarte mult modul in care va simtiti in ea. Pe de alta parte, ori de cate ori stam mai mult acasa ne vin idei noi de redecorare. Expertii sustin ca extrovertitii ar fi bine sa mizeze pe tipare si culori mai indraznete, iar introvertitii, mai sensibili la stimulii vizuali, sa-si creeze acasa un cadru mai relaxant, cu modele si culori mai blande.

Alegeti-va un colt al casei pe care sa il transformati intr-un spatiu al relaxarii si al creativitatii

Amenajarea unui spatiu special in care sa cititi, sa ascultati muzica sau sa va rasfatati, de exemplu, “la spa”, va face mai fericiti si mai multumiti de clipele petrecute in interior. Pentru acest colt dedicat diverselor activitati, dar cu accent pe relaxare, nu aveti nevoie de obiecte pretentioase, ci doar de putina imaginatie si organizare.

Organizati seri tematice care sa va creasca buna dispozitie si entuziasmul

Fie ca locuiti singur sau impreuna cu familia, puteti oricand sa aveti cel putin o data la cateva zile o seara tematica de care sa va bucurati atat voi, cat si cei cu care locuiti. Seara de filme, de jocuri video, seara de gatit, de incercat un antrenament fizic nou sau seara de vorbit cu prietenii buni la telefon sau prin camera video – toate pot fi variante potrivite in acest sens.

Aduceti natura acasa cu o glastra de flori sau cateva plante de care sa aveti grija

Natura ne calmeaza, ne relaxeaza si ne face sa fim mai fericiti in cadrul in care traim. Alegeti florile si plantele preferate sau unele cu o simbolistica speciala. Specialistii spun ca, daca totusi nu avem aceasta posibilitate, la fel “de efect” este si mobila din lemn si cateva obiecte verzi sau in tonuri asemanatoare culorilor din natura.

Folositi tipul de lumina care sa fie in avantajul vostru

Lumina din sursa naturala este unul dintre cei mai importanti factori pentru buna dispozitie. Dimineata trageti draperiile si lasati lumina sa intre in camere, insa aveti grija ca si aici sa existe un echilibru. In plus, folositi tipul de lumina potrivit diverselor camere ale casei: pentru birou sunt recomandate corpurile de iluminat cu lumina rece, in vreme ce in living sau dormitor, lumina calda este mult mai indicata.

Citește în continuare