Skip to content

Opera Comica pentru Copii lanseaza aplicatia online de vizionare a spectacolelor

Aceasta a aparut la cererea publicului si va fi disponibila in cateva zile. OCC (Opera Comica pentru Copii) s-a aliniat masurilor luate de autoritate, Primaria Municipiului Bucuresti, si are convingerea ca aceasta reprezinta una dintre cele mai bune variante de preventie pe care o puteau adopta. Din responsabilitate fata de miile de spectatori mici si mari care le-au trecut pragul in ultimii ani, au adoptat inca din primul moment o strategie de difuzare online pe pagina de Facebook a institutiei a unor emisiuni, ateliere si chiar spectacole LIVE.

In weekendul 14-15 martie au avut loc reprezentatiile celor mai recente premiere de opera, Cenusareasa” de G. Rossini, in regia maestrului Cristian Mihailescu, si ”6 maini si un pian”, concert-lectie sustinut de Trio Equilibrium

De asemenea, in fiecare dimineata din timpul saptamanii au fost tinute tot felul de ateliere: de gradinarit, “Micul Gradinar”, de joaca cu ajutorul magazinului OCC, de machiaj – secretele unui machiaj de scena – sau de relaxare cu artistii in cadrul interviurilor nonconformiste din rubrica “Zambete la OCC”.

In acelasi timp, coordonatorii Atelierelor Micul Artist au tinut lectii online pentru fiecare dintre cele 32 de ateliere in parte, astfel incat cei aproape 1000 de copii inscrisi sa nu isi intrerupa activitatea si sa mentina legatura cu mentorii de care sunt atat de atasati.

Transmisiunile au ajuns la aproape 500.000 de spectatori din tara si strainatate, lucru care ii onoreaza si ii obliga sa continue

Pe 21 martie, de la ora 17, vor debuta prin a transmite online premiera spectacolului de balet, “Scufita Rosie”, la Sala UnderGrant, care reprezinta debutul regizoral al Andreei Soare, una dintre cele mai talentate si inspirate balerine ale Operei Comice pentru Copii.

Pe 22 martie, tot de la ora 17, vom transmite inregistrarea celei mai celebre opere pentru copii a tuturor timpurilor, “Hansel si Gretel”, cel mai jucat spectacol de opera la Opera Comica pentru Copii, cu 53 de reprezentatii in cei 5 ani de la premiera.

Spectacolele din repertoriul OCC si programe in premiera precum: “Povesti cu Felicia”, “Fabule cu Nino”, “In spatele cortinei” sau “Filme de 10” vor putea fi vizionate zi de zi de catre copii si parinti deopotriva, prin intermediul aplicatiei care va fi disponibila in cel mai scurt timp

Abonamentul lunar va fi de doar 30 de lei si va oferi acces nelimitat pentru fiecare familie la toata biblioteca de spectacole si programe. Astfel, spectatorii din tara si din strainatate se vor putea bucura de evenimentele de la OCC, ca si cum ar fi alaturi de ei.

 Gift subscribe este un “bilet in asteptare” si ofera posibilitatea de vizionare celor care nu isi permit sa plateasca

La fel ca la ”biletele in asteptare”, Opera Comica pentru Copii va dubla suma, astfel incat sa existe doi beneficiari la fiecare ”abonament online” oferit de spectatorii generosi.

Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, OCC incearca sa-i apropie pe cei mici de arta si cultura, atat prin spectacole de calitate – opera, balet, musical, concerte – lectie, opereta, teatru muzical, cat si prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vara si de iarna.

Citește în continuare