Skip to content

Ce vedem azi in online – Neagu Djuvara, Ada Milea, Wagner si ItDansa

Din oferta companiilor culturale care au in aceasta perioada transmisii online pentru unele programe realizate in anii trecuti, urban.ro va recomanda doua conferinte cu Neagu Djuvara, un spectacol de teatru, un Wagner de la Met Opera si 9 minute de dans exceptional. Programul este pentru 24 martie.

Neagu Djuvara, istoric, diplomat, filozof, jurnalist si romancier, participa la finala primei editii a concursului de cultura generala „Humanitas in licee”, organizat de Editura Humanitas, in aula Bibliotecii Nationale din Bucuresti, sambata, 9 iunie 2012. OVIDIU MICSIK / MEDIAFAX FOTO

De la ora 14, Teatrul National din Bucuresti transmite doua dintre conferintele lui Neagu Djuva – Razboiul de 77 de ani ( o inregistrare din 2006) si Actor si interpret in poezie (inregistrare din 31 mai 2009).

“Razboiul de saptezeci si sapte de ani” este o sintagma care are sanse reale de a se impune istoricilor din veacurile viitoare. Asa cum se vorbeste azi de “Razboiul de treizeci de ani”, “Razboiul de o suta de ani” din secolele trecute, perioada cuprinsa intre cea dintai conflagratie mondiala (1914) si prabusirea Uniunii Sovietice (1991) are toate sansele de a se impune atentiei opiniei publice drept o epoca pe care si-a pus pecetea, implacabil si in ultima instanta, marele razboi pentru revelarea puterii americane, careia ii revine pe mai departe rolul de a domina ultima faza a civilizatiei occidentale. Doar ca vremea “imparatiei” Statelor Unite va fi de scurta durata, pentru a lasa locul unei lungi perioade de dezordine generala si de tulburari haotice.

In anul 2009, Neagu Djuvara se afla pentru a treia oara pe scena TNB, ocazie cu care a surprins publicul printr-o ipostaza necunoscuta: o selectie de poeme care dovedeste marea sa lejeritate in a parcurge teoriile vaste ale poeziei.

Conferintele vor putea fi urmarite aici

De la ora 19 la Teatrul National din Cluj puteti vedea Insula, un spectacol concert de Ada Milea, dupa texte de Gellu Naum, o poveste despre singuratate si despre confruntarea cu propria persoana.

Distributia: Catalin Herlo, Anca Hanu, Dumitrean Ramona, Cristian Grosu, Miron Maxim, Adrian Cucu, Irina Wintze, Adriana Băilescu, Romina Merei, Cristi Rigman, Iorga Silvius si Ada Milea.

Spectacolul poate fi urmarit aici

Transmisiile de la Met Opera din aceasta saptamana sunt axate pe lucrarile lui Wagner, iar astazi toata ziua (pana la ora 12.00 noaptea, ora Romania) poate fi urmarita Tristan si Isolde, cu Nina Stemme si Stuart Skelton, iar dirijor este Sir Simon Rattle.

Puteti vedea spectacolul aici

Pentru relaxarea dvs o recomandare speciala , un dans al companiei IT Dansa din Barcelona in coregrafia lui Alexander Ekman – Whim (Capriciu). Dansul are 9 minute, are muzica de Vivaldi, Edmundo Ros si Nina Simone si il puteti vedea integral mai jos.

It Dansa a fost prezenta si la Bucuresti, in noiembrie trecut.

Citește în continuare