Skip to content

Special Urban, Playlist motivational: Iuliana Vilsan

Playlistul motivational din aceasta seara ii apartine unui artist cu o lume speciala: scenografa Iuliana Vilsan.

A lucrat cu cei mai importanti regizori romani de la Mihai Manuitiu,  Radu Afrim pana la Andrei Serban, realizand costume, decoruri si picturi pentru spectacole.

Are un premiu UNITER pentru cea mai buna scenografie, pentru spectacolul Herr Paul, in regia lui Radu Afrim, de doua ori premiul criticii in Ungaria, premiul pentru cele mai bune costume la festivalul internațional de la Pecz, pentru cea mai buna scenografie de doua ori la festivalul de la Kisvarda. Pentru filmul ” Imi este indiferent dacă vom intra in istorie ca barbari”, regia Radu Jude, a luat premiul pentru cea mai buna scenografie la Festivalul Internațional Gijon si a fost nominalizata in doua sectiuni la premiile Gopo, decor si costume.

Iuliana Vilsan e un artist care pune o energie a ei, pozitiva, frumoasa, in fiecare dintre decoruri,  dand o noua dimensiune spectacolelor  in care e implicata. Are o structura a muncii din care razbate etica (nu se implica decat in proiectele care poate duce mai departe intr-o forma unica mesajul regizorului), iar creatiile ei sunt vii, devin personaj in spectacol.

Cand reincepe activitatea teatrelor va rugam sa mergeti sa vedeti munca ei din „Omul cel bun din Seciuan” de la Teatrul Bulandra, „Martiri” si „Tinutul din Miezul verii” la Teatrul Mic, „Nunta lui Krecinski” si „Shylok” la Teatrul de Comedie, „Visul unei nopți de vara” si „Persona” la unteatru, „Ziua in care a dispărut soarele” la Apollo111.

A fost eleva domnului Stefan Caltia la Universitatea de Arta din Bucuresti.

Va invitam sa ascultati un playlist diferit de orice am publicat pana acum, asa cum este si lumea Iulianei Vilsan.

Tame Impala – Lost in Yesterday

André Rieu – And The Waltz Goes On (composed by: Anthony Hopkins)

half•alive – still feel.

The Unlikely Candidates – Novocaine

Years & Years ft. Tove Lo – Desire

Max Raabe – Supreme

Lady & Bird – La Ballade of Lady and Bird

Il Cammello e il Dromedario – Petra Magoni & Ferruccio Spinetti

cake – comfort eagle (we are building a religion)

The Dead South – In Hell I’ll Be In Good Company

Massive Attack – Dissolved girl

Citește în continuare