Skip to content

Special Urban, Playlist Motivational: Emanuel Parvu, tatal si fiul

Playlistul motivational de inceput de saptamana este al unui actor regizor premiat international si are in spate o poveste emotionanta.

Playlistul ii apartine lui Emanuel Parvu Jr (doar astazi, in acest context adaugam langa numele lui si “jr” ). Emanuel Parvu a ales sa faca un playlist “combo” (cum l-a numit el) cu piesele pe care le-a descoperit gratie tatalui lui, in adolescenta.

Domnul Emanuel Parvu senior a fost primul fotograf care a avut achizitionate doua fotografii pentru muzeul fotografiei Elysse Lausane/ Elvetia (1990), a avut fotografii publicate in Times, Liberation, Le Monde, Le  Figaro, The Citien, Le Point, a fost colaborator Reuters si Mediafax. A incetat din viata in urma cu doua saptamani ( 10 martie), in urma unui AVC, avea 73 de ani.

Emanuel Parvu JR este un actor si un regizor a carui cariera e foarte motivationala si inspirationala pentru multi: a renuntat la realizarea unei emisiuni tv, care avea milioane de spectatori saptamanal si care ii aducea venituri generoase, ca sa -si urmeze un vis, acela de a face regie de film.

Dupa multe sacrificii, cu determinare si multa perseverenta, a facut primul sau lung metraj “Meda sau partea nu prea fericita a lucrurilor” care i-a adus premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de film de la Sarajevo (si un premiu pentru cel mai bun actor – Serban Pavlu, in acelasi festival). Acum lucreaza pentru cel de-al doilea lung metraj al sau, care ar fi trebuit sa intre in productie in cateva luni si care probabil ca va fi amanat catre toamna.

In teatru, il puteti vedea pe Emanuel Parvu la Metropolis in Judecata (alaturi de Adrian Titieni), un spectacol pentru care a facut si regia,  Ultimii – un spectacol scris si regizat de Mimi Branescu.

In film l-ati vazut in Bacalaureat (regia Cristian Mungiu) , Portretul luptatorului la tinerete (regia Constantin Popescu), Amintiri din epoca de aur (regia Cristian Mungiu), dar si in serialul HBO Hackerville.

Este profesor la UNATC la masterul de arta actorului.

Matrosi · Amsterdam Klezmer Band

Umberto Tozzi – Gloria

Gianna Nannini & Edoardo Bennato – Un’estate Italiana

Jean Gabin – Maintenant Je Sais

Dalida & Alain Delon – Paroles, paroles

Django Reinhardt – Minor Swing

Citește în continuare