Skip to content

Ce vedem astazi in online: Radu Iacoban live la unteatru, Tosca la Viena, Gotterdammerung la Scala din Milano si un superb moment de balet inspirat de Shakespeare

Pentru aceasta zi de joi, 26 martie, urban.ro a selectat din ofera bogata a teatrelor si operelelor din tara si din toata lumea cateva spectacole care, garantam, ca vor  fi o experienta minunata.

Unteatru – Bad talk – cu Radu Iacoban

Bad Talk este un one man show in care Radu Iacoban interpreteaza mai multe personaje care sunt povestea unui cetatean care il omoara pe premier satul sa nu se intample nimic din ceea ce s-a promis.

Crea in stilul celor mai recente spectacole sociale de pe Broadway, Bad Talk propune o tema de actualitate, are si umor, dar mai presus de orice il are pe Radu Iacoban care reuseste performanta a devina altcineva la fiecare nou personaj, folosindu-se de foarte putine mijloace externe.

Spectacolul se joaca live in aceasta seara pe scena unteatru, cu sala goala, nu e vorba de o inregistrare. Puteti sa va cumparati bilete de aici.

Spectacolul va putea fi urmarit aici.

Karine Babajanyan in Tosca

Opera de stat din Viena ofera in aceasta seara Tosca de Giacomo Puccini, in regia lui Margarethe Wallmann, avandu-l drept dirijor pe Marco Armiliato. Distributia: Karine Babajanyan, Piotr Beczała, Carlos Álvarez.

Ca fapt divers, pe Karine Babajanyan ati putut-o vedea intr-o secventa din James Bond Quantum of Solance cantand o arie din Tosca.

 Piotr Beczała, de origine poloneza, este unul dintre cei mai aprecati tenori ai momentului. Dupa perioada in care a fost vedeta Operei din Viena s-a mutat la New York la Metropolitan Opera.

Spectacolul poate fi urmarit aici.

Iréne Theorin

Scala di Milano prezinta astazi un Wagner exceptional, Gotterdammerung, sub bagheta dirijorala a lui Daniel Barenboim. Regia este semnata de  Guy Cassiers, iar din distributie face parte si soprano suedeaza Iréne Theorin (o voce exceptionala cu una dintre cele mai noconformiste prezente in lumea operei), precum si Anna Lapkovskaja, Ian Storey, Gerd Grochowski, Mikhail Petrenko, Waltraud Meier, Anna Samuil, Marina Poplavskaya, Johannes Martin Kränzle, Marina Poplavskaya, Margarita Nekrasova, Aga Mikolaj, Maria Gortsevskaya.

Spectacolul poate fi urmarit aici.

Met Opera propune pentru astazi opera lui Wagner –  Siegfried, cu Deborah Voigt, Bryn Terfel si Eric Owens.

Dirijor: Fabio Luisi Regia: Robert Lepage, intreaga distributie este formata din Gerhard Siegel, Jay Hunter Morris, Bryn Terfel, Eric Owens, Hans-Peter König, Mojca Erdmann, Patricia Bardon, Deborah Voigt, Erik Ralske

Metropolitan Opera a pus la dispozitie in aceasta perioada si documentarul despre realizarea acestei productii impresionantecare a avut premiera in 2012.

Spectacolul va putea fi urmarit de la ora 0, ora Romaniei, aici

Pentru exact 4 minute de relaxare, la sfarsitul acestor propuneri, va oferim unul dintre momentele din Visul unei nopti de vara, in coregrafia lui Alexander Ekman, cu Royal Swedish Ballet

Citește în continuare