Skip to content

Premiera: Discutabil (serial online) cu Carmen Tanase, Serban Pavlu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu si Nadiana Salagean

In aceasta seara 5 actori pornesc un sitcom din propriile bucatarii: Discutabil.

Carmen Tanase, Nadiana Salagean, Serban Pavlu, Marius Manole si Vlad Zamfirescu interpreteaza, pe linia fina dintre realitate si fictiune, rolurile unor actori aflati in izolare in aceasta perioada. Fiecare isi traieste fricile si angoasele din propria bucatarie, vorbind pe skype cu ceilalti colegi actori despre cum nu vor mai avea job-uri, despre formele prin care incearca sa-si disimuleze teama, totul prezentat cu umor dulce amar.

Il veti vedea pe Serban Pavlu in rolul unui ipohondru, pe Marius Manole in rolul unui conspirationist care crede ca termometrele iti controleaza viata, pe Nadiana Salagean in cea care crede in stele si carti, dar are si pile la spitalul de urgenta ca sa faca rost de un pat la terapie intensiva, in avans, cum vrea ipohondrul grupului. Vlad Zamfirescu (care face si regia serialului) joaca rolul unui actor interesat de aspectul fizic, gata sa pacaleasca politia ca sa mai alerge putin prin parc pentru a nu se ingrasa, in timp ce Carmen Tanase – care si-a acceptat statutul de actrita casnica pentru moment – e inteleapta grupului.

“Uitati-va la noi! Avem toti nevoie de #apropieresociala! Toti!” Carmen Tanase

Construit pe tehnica sitcomului (lipsesc doar rasetele din public), serialul “Discutabil” va avea in primul sezon 12 episoade. Sistemul in care lucreaza respecta carantina si e, indirect, si un antrenament pentru personajele lor: actorii primesc scenariul, repeta pe aceeasi platforma pe care si filmeaza – cam doua zile pentru fiecare episod, ca in regim de teatru. Pentru episodul pilot pe care-l vedeti in acesta seara – si care este cel mai lung – au repetat 3 zile.

Carmen Tanase – Cati “Avem criza, restrictii, pedepse, corpul e obligat sa stea inchis dar mintea umbla… Mintea umbla acum unde vrea ea! si alege ce-i place. Si pe cine-i place. Descopera, are timp.

Am castigat oameni misto in viata mea, lucram seara apoi ne prinde dimineata vorbind. N-am facut-o niciodata altfel. Vlad Alex, Cristina, Gabi, Nadiana, Marius, Pepe, multumesc. Uitati-va la noi! Avem toti nevoie de #apropieresociala! Toti!

Nadiana Salagean – Ana: “Teatrul ne apropie chiar si-n plina distantare sociala. Iar faptul ca in perioada asta, am prieteni din teatru mai vechi sau mai noi (Carmen, Vlad, Pepe, Marius) de care pot sa fiu aproape si-n acelasi timp sa-mi fac si meseria, mi se pare o minune si ma consider norocoasa. Si recunoscatoare Teatrului.

Marius Manole – Selu: “Personajul meu Selu (cred ca de la Mariuselu) dezvolta tot felul de teorii pe baza unor informatii pe care le descopera . E un fel de clown al grupului . M-am bucurat sa lucrez cu oamenii astia mai cu seama ca eu, nefacand film, e poate singura sansa sa ma intalnesc cu ei pe ecran (rade) “

Vlad Zamfirescu – Don: „La multi ani. 27 Martie e o zi foarte importanta pentru mine. La multi ani .❤ Si ca intamplator se lanseaza serialul “Discutabil”de ziua asta e minunat. Proiectul s-a nascut acum cativa ani dintr-o colaborare stransa cu Alexandru Popa, cel care a scris scenariul. Din mai multe motive proiectul a stat la cutie pana acum. Asa a fost sa fie. E o joaca care ne uneste putin in momentele astea grele si sper sa fie cat de cat amuzanta. Si nu numai. Macar pentru unii dintre voi.”

Serban Pavlu – Nino: „Tara arde si baba se piaptana! Traversam cu toții un moment teribil, dar iata, ca intotdeauna, actorii gasesc un prilej de a se pune in pagina. Dar cand stau vreodata actorii linistiti la ei acasa? Cred ca e pentru prima data cand sunt cu adevarat recunoscator acestei tehnologii care ne permite sa fim impreuna, desi fiecare la el in bucatarie. Si cum noi de trancanit, tot trancanim in fiecare seara… cu infatuarea specifica profesiei, ne-am imaginat ca toata lumea moare de curiozitate sa stie despre ce. Rezultatul e… Discutabil.”

Din episodul 2, in distributie va mai aparea si Kana Hasimoto

„Este prima mea criza din viața mea. Desi la cutremurul in Kobe și după acea Fukushima eram in România. Eu nu am trecut criza ca toți japonezii. Este foarte greu pentru mine ca aud ca a inchis granita nu pot sa plec acasă !!!! Desi nu aveam plan.
Prima oară simt ca eu stau la strainatate. Dar cand am primit de la Vlad ca particip și eu in proiect asta m-am bucurat enorm. Eu chiar am fost departe de teatru in ultimii ani. Sper sa ma descurc alături de actori nume mari….
Eu cred ca trebuie sa caștigam fiecare ceva din criza asta. Al meu cred ca va fi asta… DISCUTABIL”

Si de aceasta data, dramaturgul  Alexandru Popa propune impreuna cu echipa “Discutabil” un comic de situatie, dulce amar, parte din scrierile cu care a devenit cunoscut.

Scenariul este scris de Alexandru Popa, autorul unor texte transformate in spectacole de teatru cu mare succes la public: All Inclusive ( cu Mirela Oprisor, Medeea Marinescu, Diana Roman, Marius Manole si Vlad Zamfirescu ), “Pe o panza de paianjen” (cu aceeasi echipa de actori), “Gigel” cu Gheorghe Ifrim (aflat in repertoriul Teatrului Bulandra), dar si primul sezon al serialului Ai nostri de la Pro Tv.

Aici veti putea vedea incepand cu ora 22 primul episod din serialul online „Discutabil”, cu Carmen Tanase, Nadiana Salagean, Serban Pavlu, Marius Manole si Vlad Zamfirescu  

Citește în continuare