Skip to content

Tenorul spaniol Placido Domingo e in spital ca urmare a infectarii cu CoronaVirus

Tenorul spaniel Placido Domingi, neuitatul Don José din Carmen de Bizet, a fost internat in Acapulco, Mexic din cauza unor complicatii cauzate de coronavirus. Potrivit declaratiilor oferite de reprezentantul sau pentru CNN acesta „este in stare buna si raspunde la tratament”.

Placido Domingo, in varsta de 79 de ani, a dezvaluit prin intermediul paginii sale de Facebook ca a fost testat pozitiv cu COVID-19

Tenorul le-a recomandat tuturor sa se spele des pe maini si sa respecte recomandarile autoritatilor.

„Simt ca este datoria mea morala sa va anunt ca am fost testat pozitiv pentru COVID-19, cunoscut si sub numele de coronavirus. Eu si familia mea ne aflam in autoizolare separat atat timp cat va fi necesar din punct de vedere medical. In prezent suntem bine cu totii, insa eu am avut simptome de febra si tuse si am decis sa fiu testat, iar rezultatul a fost pozitiv.  Va rog sa fiti extrem de atenti, sa urmati regulile de baza, sa va spalati frecvent pe maini, sa stati la cel putin doi metri distanta de ceilalti, sa faceti tot ce va sta in putere pentru a opri raspandirea virusului si, mai ales, ramaneti acasa daca puteti!”, a fost mesajul transmis pe retelele de socializare de Placido Domingo.

Tenorul a avut peste 700 de aparitii pe scena ca interpret si mai mult de 150 in calitate de dirijor.Toate acestea numai la Metropolitan Opera. De-a lungul carierei, angajamentele lui Placido Domingo se numara cu miile.

S-a nascut in Spania pe 21 ianuarie 1941, parintii lui fiind cantareti de zarzuela. In adolescenta sa familia a decis sa se mute in Mexic, loc in care a studiat muzica de la varsta de 14 ani. 10 ani mai tarziu reusea deja sa obtina importante contracte in Statele Unite, unul din ele fiind pentru opera Madama Butterfly sustinuta la New York City Opera In deceniul urmator reusea deja sa urce pe marile scene din Verona, Hamburg, Viena, Berlin, Houston, Baltimore, Lima, Santiago, Chicago, Los Angeles si Madrid, orasul sau natal. In timp a reluat numeroase roluri de anvergura, printre care Pagliacci de Leoncavallo. Numai la MET l-a cantat de 20 de ori timp de trei decenii. In paralel, tot in aceeasi perioada, si-a facut debutul ca dirijor la New York City Opera.

In 1982 presa de peste ocean il consacra drept „Regele operei”, dupa ce a jucat in versiunea cinematografica a operei La Traviata de Verdi, in regia lui Zeffirelli, iar in anii 90 a devenit directorul artistic al Operelor din Washington si Los Angeles interpretand una din operele semnificative ale carierei sale Simon Boccanegra de Verdi. 2018 a marcat al 149-lea rol din cariera sa la Metropolitan, cel al tatalui din Luisa Miller (de Verdi).

Citește în continuare