Skip to content

Printul Harry si Meghan Markle nu vor primi sprijinul americanilor. Trump anunta ca SUA nu va plati pentru echipa lor de securitate.

Astazi este ultima zi in care Printul Harry si Meghan Markle sunt membri cu drepturi depline ai Familiei Regale Britanice. 

Incepand cu 1 aprilie, acestia nu vor mai folosi titlurile „His or Her Royal Highness”, „Alteta Sa Regala”, nu vor mai face parte din suita Reginei si nu vor mai conduce organizatiile caritabile care erau sub patronajul Sussex Royal. Harry nu va mai avea obligatii sau drepturi militare insa va ramane al saselea in lista mostenitorilor pentru tronul monarhiei britanice.

Pentru a-si lua la revedere de la cei 11 milioane de urmaritori de pe Instagram, cuplul a postat un mesaj de adio in care au multumit sustinatorilor. Regula impusa de Regina Elizabeta a II-a a fost de a nu folosi expresia „Sussex Royal” pe viitor. Astfel, sunt nevoiti sa isi deschida un nou cont de Instagram.

In vremuri in care aproape jumatate din populatia lumii este in carantina si peste 150.000 de americani sunt infectati cu Coronavirus, presedintele Donald Trump isi indreapta atentia catre Meghan si Harry.

Printre milioanele de intrebari primite pe Twitter, Donald Trump si-a facut timp sa raspunda unei intrebari care pare irelevanta in contextul global al pandemiei de Coronavirus. 

In stilul caracteristic in care alege sa distraga atentia publicului de la adevaratele probleme, Trump a declarat: „Sunt un bun prieten si un admirator al Reginei si al Regatului Unit. S-a scris ca Harry si Meghan vor locui in Canada dupa ce au plecat din Marea Britanie. Acum au plecat din Canada si s-au mutat in SUA insa SUA nu va plati pentru protectia si siguranta lor. Ei trebuie sa plateasca!”

Echipa de securitate care ii pazeste 24 de ore din 24 costa aproximativ 4,5 milioane de euro anual.

Printul Harry si Meghan s-au mutat din Marea Britanie in Canada la finalul anului trecut, inainte de a anunta despartirea de Familia Regala. Zilele trecute, cuplul impreuna cu fiul Archie, au folosit un avion privat pentru a-si muta resedinta in Los Angeles, California. 

Meghan planuieste sa-si reia cariera actoriceasca si sa transforme brandul lor intr-unul comercial si profitabil. Unul dintre motivele principale ale divortului regal a fost dorinta lor de independenta financiara.

Actrita cunoscuta pentru rolul din serialul „Suits” a anuntat deja un proiect cu Disney care va fi lansat in luna aprilie. Si-a pus vocea pe un documentar despre elefanti.

Ruptura casei Sussex de Marea Britanie a starnit numeroase intrebari legate de sustinerea financiara de care vor beneficia Harry si Meghan in viitor. In trecut, toate costurile erau asigurate din taxele platite de britanici. 

Fiind persoane recunoscute ca „Internationally Protected Persons”, siguranta lor a fost de interes national pentru statul canadian care i-a gazduit vreme de trei luni. Au existat obligatii legale pentru a-i proteja si a le asigura o echipa de securitate pregatita la cel mai inalt nivel.

Meghan si Harry i-au raspuns lui Trump printr-o declaratie oficiala trimisa catre CNN. Au mentionat ca nu au de gand sa ceara guvernului american pentru sustinerea sigurantei lor si ca exista deja aranjamente private pentru a rezolva aceasta situatie.

Aranjamentul privat la care se refera este intelegerea facuta cu Printul Charles care va continua sa plateasca intretinerea cuplului in urmatoarele 12 luni. Banii folositi vor proveni din fondurile private ale viitorului Rege al Regatului Unit.

Ultimele aparitiie publice ca membrii ai Familiei Regale Britanice au avut loc la inceputul lunii martie. Meghan a aratat exemplar in cateva tinute elegante care au fost foarte apreciate de public.

Citește în continuare