Skip to content

Ce vedem astazi in online: Victor Rebengiuc, Horatiu Malaele, Marius Manole, Matei Dima in productii foarte speciale

In programele anuntate pentru difuzari in online astazi, 1 aprilie, avem unele dintre cele mai emotionante si mai frumoase productii.

Va recomandam la sfarsit si o comedie la care garantam ca veti rade mult, dar va rugam in mod special sa va uitati la Unchiul Vanea de la Bulandra. Chiar e un spectacol cu o distributie istorica.

Pentru nostalgici, dar si pentru cei care vor sa descopere cum erau unii dintre cei mai indragiti actori la inceputul carierei lor, Teatrul Maria Filoti din Braila are in aceasta dupa amiaza incepand cu ora 16.00, spectacolul ANGAJARE DE CLOVN de Matei Visniec, in regia lui Radu Nichifor. Ii veti putea astfel revedea pe MARIUS MANOLE, ALIN FLOREA si regretatul CORNEL CIMPOAE!

Spectacolul e activ de la ora 16 pana la miezul noptii, pe pagina de facebook a teatrului https://www.facebook.com/TeatrulMariaFilottiBraila

Bulandra are toata saptamana unele dintre cele mai bune spectacole ale sale in filmari realizate de studioul TVR.  Azi, ora 19.00, Unchiul Vania de A.P. Cehov, pus in scena de regizorul ucrainian Yuri Kordonsky în anul 2001.

Filmarea este obtinuta prin amabilitatea Societatii Romane de Televiziune, Casa de Productie TVR. In productia TVR sunt invitati doi actori care nu apareau in distributia initiala, respectiv Coca Bloos (in locul regretatei Irina Petrescu) si András Demeter (in locul lui Serban Pavlu).

Distributia: Alexandr Vladimirovici Serebreakov – profesor universitar aflat la pensie (interpretat de Victor REBENGIUC), Elena Andreevna – soţia lui (Ana Ioana MACARIA), Marina – dădaca bătrână (Mariana MIHUŢ), Maria Vasilievna Voiniţkaia – văduvă de consilier, mama primei soţii a profesorului (Coca BLOOS), Ivan Petrovici Voiniţki (Unchiul Vanea), fiul ei (Horaţiu MĂLĂELE), Sofia Alexandrovna (Sonia), fiica lui din prima căsătorie (Andreea BIBIRI), Mihail Lvovici Astrov – medic (Cornel SCRIPCARU), Ilia Ilici Teleghin – proprietar scăpătat (Ionel MIHĂILESCU), un argat (DEMETER András).

Spectacolul va fi pe pagina de facebook a teatrului aici

https://www.facebook.com/bulandra/

Cum organizatorii festivalului Bayreuth tocmai au anuntat editia din acest an, curatoul evenimentelor din zona muzicii clasice si a operei, Cristi Clita, va propune sa ascultati astazi Bayreuth Festival – “Die Meistersinger von Nürnberg”

Dirijor: Sebastian Weigle 

Regie: Katarina Wagner (spectacolul este destul de controversat pentru ca prezinta critic lucrarea stramosului ei – chiar si in inregistrare se aud fluieraturile publicului -, dar si pentru ca ataca frontal subiectele care fac aceasta opera incomoda: discusul/aria lui Hans Sachs, “Verachtet mir die Meister nicht” ducand referinta vizuala direct spre discusurile lui Adolf Hitler.)

Distributie: Franz Hawlata, Artur Korn, Michael Volle, Klaus Florian Vogt, Norbert Ernst, Michaela Kaune

Il puteti vedea aici

Pentru un moment de mandrie nationala si nu numai, puteti asculta astazi Orchestra Națională a Franței, dirijata de Ion Marin cu Alexandra Dariescu la pian, din cadrul Festivalului Enescu.

Dirijor: Ion Marin

Program:

George Enescu – Suita nr. 1 în Do major pentru orchestră op. 9

Maurice Ravel – Concertul în Sol major pentru pian și orchestră (Alexandra Dariescu)

Claude Debussy – Imagini pentru orchestră

Il puteti asculta aici

Din programul Operei de stat din Viena, Die Frau ohne Schatten , o reprezentatie cu o distributie exceptonala si cu o valoare emotionala aparte: aceasta lucrare a lui Richard Strauss a avut premiera absoluta in aceasta cladire, la opera de stat din viena in 1919.

Dirijor: Christian Thielemann

Regie: Vincent Huguet

Distributie: Stephen Gould, Camilla Nylund, Evelyn Herlitzius, Wolfgang Bankl, Wolfgang Koch, Nina Stemme

O puteti urmari aici.

Bonus; de astazi e pe Netflix, Miami Bici, o comedie romaneasca cu Matei Dima si Codin Maticiuc in rolurile principale. La doua saptamani de la lansare in cinematografe, filmul avea peste 500.000 de spectatori si, daca n-ar fi fost contextul social care a dus la inchiderea temporara a cinematoraflor, e foarte posibil sa fi doborat multe recorduri. Miami Bici e versiunea cu mult umor a povestilor despre oameni care vor sa dea un tun si sa se imbogateasca „afara”. Din Distributie mai fac parte Letitia Vladescu, Florin Piersic Jr. Garantam ca va fi o oaza de rasete in aceste vremuri complicate

Citește în continuare