Skip to content

2 aprilie; Ce vedem in online: Silviu Purcarete, James Corden, Gwyneth Jones.

Astazi, 2 aprilie, in programul selectiilor transmisiilor marilor companii de teatru sau opera urban.ro a ales o productie a lui Silviu Purcarete pentru teatrul Vakhtangov din Moscova, una dintre cele mai de succes productii de la English National Theatre – o adaptare dupa Sluga la doi stapani cu James Corden in rolul principal, dar si o versiune Tristan und Isolde (din 1993) care nu este in mod obisnuit pe nicio platforma in online, cu Gwyneth Jones.

Astazi, English National Theatre, ale carui productii filmate erau difuzate in cinematografele din toata lumea contra cost inainte de izolare, ofera gratis una dintre cele mai de succes productii ale sale, “One Man Two Guvnors” cu James Corden in rolul principal. Spectacolul e o adaptare britanica si moderna a textului “Sluga la doi stapani” al lu Carlo Goldoni.

Il veti putea urmari aici , incepand cu ora 21.00 ora Romaniei

Astazi teatrul Vakhtangov din Moscova prezinta o montare din 2016, pentru trupa teatrului, in regia lui Silviu Purcarete. Spectacolul are la baza textul lui Moliere, “Bolnavul inchipuit”

Spectacolul poate fi urmarit aici

Dirijorul Christian Badea şi pianistul Daniel Ciobanu deschid astazi stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”, care va cuprinde unele dintre cele mai importante concerte inregistrate in ultimii ani.

Concertele vor fi difuzate in fiecare joi, de la ora 19.00, pe site-ul fge.org.ro, pe pagina de Facebook si pe canalul YouTube ale Filarmonicii „George Enescu“. Accesul pe aceste canale online va fi gratuit, iar inregistrarile vor fi accesibile timp de 48 de ore.

In sectiunea de opera si concerte de muzica clasica, mari productii internationale, Cristi Clita continua sa va prezinte un melanj dintre realizari clasice si productii controversate.

Opéra de Paris – La Boheme (Giacomo Puccini), o montare din 2017 in regia lui Claus Guth, inspirata de romanul lui Stanisław Lem, Solaris. La vremea lansarii, productia a fost foarte controversata pentru ca toata actiunea a fost mutata in spatiu.

Dirijor: Gustavo Dudamel

Regie: Claus Guth

Distributie: Nicole Car, Aida Garifullina, Atalla Ayan, Artur Ruciński, Alessio Arduini, Roberto Tagliavini 

Iata cateva imagini din trailerul productiei

O puteti urmari integral aici.

Gewandhausorchester Leipzig, Riccardo Chailly –  Tschaikowski & Mahler

Dirijor: Riccardo Chailly

Program:

Pyotr Ilyich Tchaikovsky – Violin Concerto in D major, Op. 35 (Julian Rachlin)

Gustav Mahler – Symphony No. 1 in D major 

Il puteti urmari aici

Deutsche Oper Berlin – Tristan und Isolde  – o inregistrare din 1993 care nu se gaseste pe platformele On demand cu plata in mod obisnuit.

Dirijor: Jiri Kout

Regia: Götz Friedrich

Distributie: Gwyneth Jones, Hanna Schwarz; René Kollo, Robert Lloyd, Gerd Feldhoff

Poate fi urmarita aici, de la ora 16.00 ora Romaniei

Citește în continuare