Skip to content

8 aprilie, program cultural online: Hamlet – Globe Theatre vs Hamlet pe muzica tiganeasca, The Dying Swan – balet in sufragerie si Diana Damrau in La Traviata

In programul evenimentelor culturale pe care le puteti urmari astazi in online, urban.ro va propuen astazi mult teatru britanic, dar si concerte exceptionale.

Incepem insa cu… Hamlet pe muzica tiganeasca.

E vorba despre un proiect cu mult umor, realizat de Alex Stefanescu, un actor pe care l-ati vazut si la Romanii au talent (a fost finalist), dar si in musicalul We Will Rock You si in multe dintre productiile teatrului Ion Creanga. Este si traducatorul libretelor pentru multe dintre musicalurile produse in Romania  – Familia Addams si We Will Rock You sunt doar doua exemple.

Daca vreti sa zambiti putin astazi, vedeti aceasta reinterpretare muzicala a lui Hamlet.

Si de la Hamletul reinterpretat sa mergem la Hamlet direct acasa la Shakespeare, Globe Theatre – teatrul unde se montau piesele lui Shakespeare in urma cu multe sute de ani. Evident cladirea a fost renovata, dar pastreaza structura salii asa cum era pe vremuri.

De ieri seara si pana pe 19 aprilie puteti vedea pe youtube Hamlet de la Globe Theatre.

Cathy Tyson, Lady Bracknell

Ramanem in Anglia pentru una dintre comediile lui Oscar Wilde, Importanta de a fi onest, intr-o montare a teatrului Birmingham Repertory, in regia lui Nikolai Foster, montare care e foarte celebra si care a avut un turneu international de foarte mare succes.

Cathy Tyson e Lady Bracknell intr-un spectacol la care veti rade foarte mult. Il puteti urmari aici pana pe 12 aprilie.

Un eveniment frumos si emotionant vine de la Birmingham Royal Ballet astazi.

Prim balerina teatrului, Celine Gittens, va dansa din sufragerie, de acasa, un fragment dintr-o coregrafie faimoasa de Mikhail Fokine creata pentru Anna Pavlova – The Dying Swan – Camille Saint-Saëns.

Gittens va fi acompaniata de pianistul Jonathan Higgins si Antonio Novais la violoncel. Poate fi urmarit aici

In sectiunea de muzica clasica si opera avem din nou si montari clasice, dar si reinterpretari curajoase.

Staatsoper unter den Linden – “Tristan und Isolde”

In 2018, Daniel Barenboim a dirjat doar pentru 6 reprezentatii aceasta opera de Wagner la Opera de Stat din Berlin.

Dirijor: Daniel Barenboim  

Regizor: Dmitri Tcherniakov

Distributie: Andreas Schager, Anja Kampe, Ekaterina Gubanova, Stephen Milling, Boaz Daniel

Puteti urmari spectacolul aici

Diana Damrau

Pentru putina bucurie astazi, un spectacol de la Scala di Milano cu La Traviata, o montare din 2013 care a marcat si debutul regizorului Dmitri Tcherniakov. Cu Diana Damrau , poate cea mai faimoasa Violeita contemporana.

Dirijor: Daniele Gatti

Regie: Dmitri Tcherniakov

Distributie: Diana Damrau, Piotr Beczala, Zeljko Lucic, Mara Zampieri

Puteti urmari intregul spectacol aici

Ramanem in zona muzicii italiene cu o opera in 4 acte cantata in itaiana si franceza, o reprezentatie din cadrul Rossini Opera Festival: Guillaume Tell

Dirijor: Michele Mariotti 

Regie: Graham Vick

Distributie: Marina Rebeka, Juan Diego Flórez, Nicola Alaimo

Puteti urmari intregul spectacol aici.

Astazi de la ora 16.00 ora Romaniei pe pagina de facebook a companiei de dans Akram Khan va fi un curs de miscare sustinut de Nicola Monaco (coregraful si dansatorul care a remontat KAASH, show-ul creat de Akram Khan, la 14 ani distanta de la premiera).

Nicola a fost in Romania la momentul in care Kaash s-a jucat pe scena Teatrului National si s-a oferit sa tina un curs de miscare pentru dansatorii profesionisti din Romania, asa cum face peste tot in lume. A fost refuzat insa de cei care au in grija, institutional, dansul contemporan la noi. Cursul de astazi va putea fi urmarit live aici.

Citește în continuare