Skip to content

Aidan Turner se transforma in Leonardo Da Vinci intr-o noua serie despre viata genialului artist.

Aidan Turner a devenit cunoscut lumii intregi gratie serialului britanic Poldark, o drama istoria difuzata prima data de BBC.

Acum actorul care a intrat in topurile celor mai sexi artisti ai momentului si s-a aflat pe lista scurta pentru noul James Bond, se va transforma in Leonardo Da Vinci, intr-un serial care va fi difuzat de televiziunea italiana RAI in colaborare cu Sony Picture Television.

In urma cu cateva ore au aparut primele imagini din transformarea lui Turner in Leonardo.

Alegerea lui Turner pentru rolul lui Leonardo Da Vinci e cum nu se poate mai potrivita pentru ca artistul Italian era cunoscut pentru frumuetea sa dar si pentru pedanteria si interesul pentru a fi elegant in orice conditii.

Spre deosebire de ceilalti artisti ai epocii (a fost in aceeasi generatie cu Michelangelo), Da Vinci se imbraca in camasi de matase, era tot timpul foarte curat si foarte parfumat. Insemnarile vremii vorbesc si despre faptul ca era foarte ironic, distantat de oameni si ca nu-l placea deloc pe Michelangelo pentru ca… nu se spala.

Leonardo da Vinci a avut o intelegere profunda a timpurilor si o putere de anticipatie a tehnologiei si viitorului incat multe teorii spun ca era “nepamantean”.

Geniul lui Da Vinci l-a facut sa se exprime in zone foarte diferite – de la desen si pictura pana la arhitectura, muzica, matematica, astronomie sau anatomie, desi nu a avut nicio forma de educatie formala; era autodidact, extrem de curios si de ambitios si avea o perspectiva asupra lumii pe care cei din jurul lui nu o inteegau.

Printre descoperirile sale este o “masina de zburat” care era pusa in miscare de energia solara. Multe dintre descoperirile sale in anatomie, hidrodinamica sau optica nu au fost publicate la vremea respectiva si nu au putut influenta stiinta decat multi ani mai tarziu.

Pentru cei mai multi dintre oameni, Leonardo da Vinci e insa autorul tablourilor Mona Lisa si Cina cea de taina, dar si al Omului Vitruvian – un studiu despre proportiile corpului uman realizat la 1490.

Dintre dimensiunile calculate de da Vinci pentru proportiile perfecte ale corpului uman avem: latimea maxima a umerilor ese un sfert din inaltimea unui om, lungimea de la sani pana la crestet este un sfert din inaltime, lungimea unei palme este o zecime din inaltimea omului, lungimea labei piciorului este o septime din inaltimea.

Seria Leonardo este creata de scenaristul care a facut si „The Man in The High Castle”, Frank Spotnitz.

Autorii spun ca vom vedea o alta fata a geniului si umanitatii lui Leonardo da Vinci pentru ca au avut acces la o serie de insemnari ale artistului pe care nu s-a pus accentul pana acum.

Premiera seriei Leonardo e programata pentru 2021, dar data exacta nu a fost anuntata inca.

Lumea filmului s-a intors catre perioada Renasterii pentru ca si viata lui Michelangelo s-a transformat in film, premiera era planificata pentru acest an.

Citește în continuare