Skip to content

Au aparut primele imagini cu Timothée Chalamet in mult asteptatul Dune

Timothée Chalamet este Paul Atreides in filmul “Dune”, regizat de Denis Villeneuve („Arrival” „Blade Runner 2049”) care e continuarea filmului aparut in 1984, realizat pe baza seriei de romane ale lui Frank Herbert aparute in 1965.

Premiera mondiala a filmului e anuntata pentru 18 decembrie, iar in distributie vor mai putea fi intalniti Zendaya, Javier Bardem, Josh Brolin si Rebecca Ferguson.

Chalamet, care a devenit cunoscut publicului dupa filmul „Call me by Your Name” I este considerat revelatia noii generatii, a inceput sa povesteasca detalii de la filmari care s-au realizat in Abu Dabi in Emirate si spune ca erau  temperaturi foarte ridicate, la care era aproape imposibil sa respire.

Dune este unul dintre blockbusterele care inca nu si-au mutat data de lansare si a ramas in programul standard de promovare, asa ca in saptamanile urmatoare vom descoperi tot mai multe detalii despre film.

Dupa succesul cartilor lui Frank Herbert care si la o jumatate de secol disstanta e la premiera se vand in sute de mii de exemplare anual, “Dune” a devenit o franchiza media foarte profitabila.

Dupa filmul din 1984, Herbert a mai scris inca 5 continuari, primele doua fiind prezentate intr-o miniseries tv in 2003. Universul creat de Herbert in aceste romane a fost exploatat apoi in zeci de jocuri video.

Herbert a murit in 1986, iar din 1999 fiul sau Brian Herbert si scriitorul Kevin J Anderson au lucrat la o serie de alte carti care se ocupa de “lumea de dinainte de primul roman Dune”.

Seria francizei Dune mai cuprinde o serie de poeme scrise de Frank Herbert publicate post mortem, o proza scurta intitulata Road to Dune pe care Herbert a publicat-o in 1985, cu ilustratii care ii apartin, iar Marvel Comic a scos propriile benzi desenate cu Dune.

Citește în continuare