Skip to content

In plina pandemie, Printesa Sofia a Suediei devine voluntar in spital, iar Printesa Beatrice a Marii Britanii isi anuleaza nunta programata pentru aceasta primavara.

Joi, Printesa Suediei, Sofia Hellqvist, a inceput sa lucreze ca voluntar la Spitalul Sophiahemmet din Stockholm, acolo unde este si membra in consiliul de administratie

“In contextul acestei crize care ne afecteaza pe toti, Printesa doreste sa se implice si sa isi aduca contributia pentru a ajuta personalul medical cu volumul mare de lucru.” a declarat un reprezentant al curtii regale. Inainte de a lua aceasta decizie, sotia Printului Carl Philip al Suediei a urmat un curs online de training pentru situatii de urgenta.

Printesa se va ocupa de sarcinile non-medicale, cum ar fi dezinfectarea echipamentelor, curatenia sau turele de la bucatarie

Pana joi, 16 aprilie 2020, Suedia raportase 12.540 de cazuri de imbolnaviri cu Covid-19 si 1333 de morti. In spitalul la care lucreaza ca voluntar Printesa Suediei nu este internat deocamdata nici un pacient diagnosticat cu noul coronavirus.

Sofia Hellqvist, in varsta de 35 de ani, mama a doi copii, a fost implicata in actiuni si campanii de binefacere si inainte de a se casatori cu Printul Carl Philip

In luna februarie a acestui an, Sofia a calatorit in Cape Town, Africa de Sud, pentru a vizita fundatia pe care a fondat-o in 2010, alaturi de o prietena. Organizatia non profit “Project Playground” sprijina copiii si tinerii vulnerabili din Africa de Sud si Suedia. Printesa care a studiat la universitate Etica Globala, in special Drepturile Copiilor, si-a sustinut punctul de vedere si in criza refugiatilor, amintind despre dificultatile prin care trec tinerii aflati in aceasta situatie. La nunta lor din iunie 2015, Printesa Sofia si Printul Carl Philip i-au rugat pe invitati ca, in loc de cadouri, sa faca donatii in contul fundatiilor patronate de cuplul regal.

Printesa Beatrice si logodnicul sau, Edoardo Mapelli Mozzi, au anuntat ca isi anuleaza nunta programata pe 29 mai 2020

Cei doi s-au logodit in toamna anului trecut si au anuntat ca nunta va avea loc pe 29 mai 2020, la Chapel Royal, St. James’s Palace. Evenimentul ar fi trebuit sa fie urmat si de o receptie la Buckingam Palace, receptie gazduita de insasi Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii, care pe 21 aprilie 2020 va implini 94 de ani. Dupa declararea starii de urgenta si a pandemiei cu noul coronavirus, Printesa Beatrice a anulat mai intai aceasta receptie de la Palatul Buckingam, pentru ca acum sa revina si sa anunte suspendarea temporara a planurilor sale de casatorie.

Un purtator de cuvant al cuplului regal a anuntat ca cei doi nu se mai gandesc momentan la casatorie, ci doar la situatia dificila prin care trece Marea Britanie si intreaga lume

Atat Regina Elisabeta a II-a, cat si ceilalti membri ai casei regale, printre care Ducele si Ducesa de Cambridge, Printesa Beatrice sau Printul Charles si Camilla Parker Bowles, si-au manifestat solidaritatea pentru medici si tot personalul medical, linia intai in lupta contra Covid-19. Acestia au demarat diverse angajamente regale prin care sa vina in sprijinul lor si al tuturor celor aflati in dificultate in aceasta perioada. 

Citește în continuare