Skip to content

22 aprilie in online: Filmul repetitiilor lui Liviu Ciulei la Furtuna, Orlando regizat de Katie Mitchell, Tamara Rojo in Frida.

In programul de astazi va propunem cateva productii foarte valoroase, dar insistam in mod special sa vedeti transmisia de la Teatrul Bulandra cu filmul repetitiilor pentru Furtuna regizata de Liviu Ciulei in 1979.

Astazi Teatrul Bulandra puna in spatial public un film document, despre un spectacol eveniment. De la ora 19.00 puteti vedea filmul realizat in timpul repetitiilor la spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare, regizat de Liviu Ciulei in 1979. Filmul este realizat de criticul si istoricul de film Costel Safirman si surprinde imagini cu actorii George Constantin, Mariana Mihut, Victor Rebengiuc, Stefan Banica, Florian Pittis, Fory Etterle, Ion Caramitru lucrand cu regizorul Liviu Ciulei. E un film rara avis pe care iubitorii de teatru nu cred ca mai au ocazia sa-l vada intr-un cadru atat de larg. Fara indoiala ca e util regizorilor, profesorilor la universitatile de teatru, precum si actorilor si studentilor, dar si spectatorii pot intra putin in lumea unor mari actori care lucreaza cu un regizor genial. De neratat. E chiar un eveniment exceptional.

Puteti vedea filmul repetitiilor aici, de la ora 19.00

De la ora 19.30 pana la miezul noptii, la Schaubühne –teatrul condus de Thomas Ostermeier puteti vedea Orlando (dupa Virginia Woolf), adaptare de Alice Birch, regizat de Katie Mitchell. Productia are elogii ale criticilor si in aceasta perioada ar fi trebuit a fie in turneu la Londra, la Teatrul Barbican. Spectacolul este in limba germana cu subtitrare in engleza.

Il puteti vedea aici.

De astazi, ora 21.00 si pana vineri, la English National Ballet puteti vedea Broken Wings, un portret al FRidei Kahlo, in coregrafia Annabellei Lopez Ochoa, cu Tamara Rojo in rolul principal si Irek Mukhamedov in rolul lui Diego Rivera.

Vineri 24 aprilie, la pranz, productia nu va mai fi disponibila. Pana atunci puteti vedea aici

Pentru sectiunea de muzica clasica si opera, Cristian Clita face si doua propuneri legate de ultima recomandare de astazi – doua expozitii digitale Mahler in New York si Mahler’s 1st symphony (US Premiere, and history with the NY Philharmonic)

Sonya Yoncheva

Met Opera – Tosca

Dirijor: Emmanuel Villaume 

Regie: Sir David McVicar

Distributie: Vittorio Grigolo, Sonya Yoncheva, Željko Lučić, Christian Zaremba, Patrick Carfizzi, Brenton Ryan

O puteti urmari aici

Christophe Rousset

Théâtre Royal de la Monnaie Brussels – Mitridate, re di Ponto

Dirijor: Christophe Rousset

Regie: Jean-Philippe Clarac & Olivier Deloeuil

Distributie: Michael Spyres, Lenneke Ruiten, Myrtò Papatanasiu, David Hansen, Simona Saturová, Sergey Romanovsky, Yves Saelens

Il puteti urmari aici

Gustav Mahler

New York Philharmonic – Mahler’s New York: A Digital Festival: Mahler’s 1st

Dirijor: Lorin Maazel

Program: Gustav Mahler – Simfonia nr. 1 în Re major 

Il puteti urmari aici

Citește în continuare