Skip to content

Familia lui Whitney Houston a autorizat productia primului film biografic despre viata legendarei artiste.

Producatorul muzical Clive Davis si scenaristul nominalizat la Oscar, Anthony McCarten ( „Bohemian Rhapsody” ) vor lucra impreuna la un film despre viata lui Whitney Houston, primul care a primit acceptul familiei cantaretei, Davis si McCarten urmand sa colaboreze cu Pat Houston, cumnata artistei. 

Clive Davis, care la vremea debutului lui Whitney era presedintele Columbia Records, a fost foarte apropiat de Whitney Houston si crede ca povestea adevarata a artistei nu a fost inca spusa. 

Scenaristul Anthony McCarten a lucrat pentru patru filme nominalizate la Oscar: Bohemian Rhapsody, The Two Popes, Darkest Hour si The Theory of Everything.

Filmul se va numi “I Wanna Dance With Somebody”, va fi regizat de Stella Meghie si va intra in productie imediat dupa interdectiile impuse de pandemie.

Scenarista si regizoarea de origine canadiana Stella Meghie se afla in discutii avansate cu producatorii filmului. Meghie are in palmares cateva filme care au avut succes in festivalurile preferate de cinefili: The Photograph (2020), The Weekend (2018) sau Jean of Joneses (2016). 

„I Wanna Dance with Somebody” va urma drumul clasic al biografiilor muzicale de la Hollywood, va urmari povestea emotionanta a unei fete simple din New Jersey care a devenit celebra in toata lumea si a incercat sa regaseasca mereu drumul spre casa. 

In scrierea scenariului, Anthony McCarten a avut sprijinul multora dintre oamenii cheie din viata lui Whitney Houston.

Membrii familiei lui Houston lucreaza indeaproape cu McCarten pentru a crea un scenariu cat mai aproape de realitate. Acestia isi doresc ca filmul sa fie inspirational si emotionant, sa creeze un portret memorabil al artistei numite: “The Voice”. 

In trecut au mai fost lansate cateva productii cinematografice despre viata lui Whitney Houston, dar niciuna nu a avut acceptul familiei.

In 2015, un alt film biografic despre viata artistei a fost lansat pe canalul de televiziune american Lifetime. “Whitney”, regizat de Angela Basset, a avut ca subiect principal mariajul dificil dintre artista si Bobby Brown. In vreme ce unii au apreciat regia si interpretarea actritei Yaya DaCosta, altii au pus la indoiala acuratetea evenimentelor si modul in care ele au fost prezentate in film. 

In 2017, a fost lansat “Whitney: Can I Be Me”, o alta productie despre viata artistei, un documentar regizat de Nick Broomfield. 

In timpul carierei de 25 de ani, Whitney Houston a vandut peste 200 milioane de discuri, a castigat 6 premii Grammy, 16 premii Billboard si 2 premii Emmy.

Cantareata americana a decedat pe 11 februarie 2012. Artista a fost gasita intr-o cada dintr-un apartament din Hotelul Beverly Hilton, Los Angeles iar medicii au declarat ca moartea s-a produs accidental, la deces contribuind si consumul de cocaina si o maladie cardiaca. 

Citește în continuare