Skip to content

Charlize Theron se implica in combaterea violentei domestice care a crescut exponential in izolare

Charlize Theron si fundatia sa, Africa Outreach Project, a lansat o intiativa numita “Together For Her”, pentru strangerea de fonduri in beneficiul victimelor violentei domestice.

Abuzurile din timpul pandemiei reprezinta un pericol major, deoarece restrictiile limiteaza posibilitatea de evadare a femeilor, iar acestea sunt fortate sa ramana langa agresorii lor. De asemenea, copiii sunt pusi in pericol

Theron a decis sa doneze 1 milion de dolari, iar jumatate din aceasta suma va merge la adaposturile pentru victime si pentru programele comunitare care lupta impotriva violentei de acest gen.

Numarul cazurilor a crescut semnificativ la nivel mondial de la debutul pandemiei, pentru ca persoanele au fost obligate sa se izoleze la domiciliu.

Charlize Theron va sprijini eforturile Statelor Unite si cele ale tarii ei natale, Africa de Sud, in combaterea violentei domestice, potrivit unei declaratii a Fundatiei

Fondurile suplimentare vor fi desemnate atat pe plan intern, cat si international si prin intermediul celor doua organizatii partenere, CARE si Entertainment Industry Foundation.

“Raspandirea globala a virusului a fortat oamenii sa ramana in izolare, astfel ca viata lor a devenit si mai periculoasa mai ales pentru femeile care se confrunta cu violenta domestica, cele care sunt marginalizate si prezinta un risc crescut de suferinta din cauza acesteia. De asemenea, Charlize si cele trei organizatii apeleaza la alte femei si alte organizatii influente sa se alature acestei cauze critice pentru a oferi spatii sigure si programe de salvare pentru femeile aflate in dificultate”, se mentioneaza in declaratie.

Charlize Theron este o actrita americana originara din Africa de Sud, detinatoare a unui premiu Oscar pentru Cea mai buna actrita in rol principal in “Monster”, 2004

La 17 ani isi incepe cariera de model la Milano, unde semneaza un contract pentru un an. In timpul acestuia, cand se afla la New ,  decide sa raman acolo si sa devina balerina. O accidentare insa la genunchi ii pune capat carierei de balerina, la 18 ani.

Dupa 8 luni obtine primul sau rol intr-un video “Children of the Corn III”, urmata de o serie de filme la Hollywood cu audiente de succes. Cariera ei a luat amploare spre finalul anilor ’90 prin intermediul filmelor cu incasari de succes “The Devil’s Advocate”, “The Cider House Rules” si “Mighty Joe Young”.

Dupa multe apartii in filme, Theron a jucat rolul criminalei in serie Aileen Wuornos din “Monster” pentru care a primit Oscar-ul pentru Cea mai buna actirta in 2004. Pe langa acesta, a mai fost recompensata cu un premiu SAG Award, un Golden Globe si la Festivalul International de Film de la Berlin. Charlize Theron este prima femeie sud-africana care castiga un Oscar.

Anul trecut, Charlize a avut o transformare spectaculoasa pentru „Bombshell”, detalii gasiti mai jos:

Citește în continuare