Skip to content

Bombshell. Care au fost provocarile pentru Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie si John Lithgow in rolurile unor jurnalisti foarte cunoscuti in America.

Bazat pe fapte reale, Bombshell este povestea curajoasa a catorva femei care-l acuza public de hartuire sexuala pe Roger Ailes (John Lithgow), fostul CEO al Fox News. Cu Charlize Theron, Nicole Kidman si Margot Robbie in rolurile principale, filmul regizat de Jay Roach si scris de Charles Randolph e in cinematografele din toata lumea si se afla deja printre nominalizarile la Oscarurile acestui an.

Charlize Theron e nominalizata pentru cea mai buna actrita in rol principal, Margot Robbie are o nominalizare pentru rol secundar, iar filmul mai are si o nominalizare pentru Make up & Hairstyling.

De la stanga la dreapta: Charlize Theron pe covorul rosu, Charlize Theron in Bombshell, Megyn Kelly pe vremea cand lucra la FOX News.

Charlize Theron s-a dedicat 110% la conectarea cu Megyn Kelly – isi petrecerea 3 ore in fiecare zi pe scaunul de machiaj, renuntand la multe ore de somn

Charlize Theron o interpreteaza pe Megyn Kelly, vedeta Fox News – gazda emisiunii de stiri nocturne foarte apreciate „The Kelly File”, care a atins statutul de eroina culturala dupa ce, in timpul dezbaterilor republicane, l-a confruntat pe candidatul Donald Trump in raport cu comportamentul sau asupra femeilor. Cand procesul lui Gretchen Carlson impotriva lui Ailes a declansat o ancheta interna, Kelly a ales sa nu-si apere seful, ci sa faca publice experientele sale de hartuire cu Ailes.

Inainte de inceperea filmarilor, Theron si-a pregatit rolul ascultand inregistrari si interviuri in masina, in timp ce conducea, si a lucrat intens cu un antrenor pentru a-si perfectiona timbrul vocii si ritmul vorbirii pentru a semana cat mai mult cu Kelly. 

De la stanga la dreapta: Megyn Kelly, Charlize Theron in Bombshell.

Ceea ce a intrigat-o pe Theron cel mai mult a fost determinarea lui Kelly de a spune adevarul, chiar daca era superstarul de la Fox Tv, in proces de renegociere a contractului, subliniind ca alegerile femeilor in aceste conditii nu sunt niciodata usoare. Luarea deciziei despre a vorbi despre aceasta experienta traumatizanta a devenit un moment important in istoria televiziunii.

Chiar daca ar fi putut s-o interpreteze natural, onestitatea lui Kelly a pastrat-o pe Theron motivata si angajata sa devina personajul complet, mai ales in timpul machiajului riguros zilnic, realizat de designerul Kazu Hiro, pentru a o transforma subtil in profilul lui Kelly cu mainile patrate.

Nicole Kidman pe covorul rosu, Nicole Kidman in Bombshell, Gretchen Carlson la FOX News

Interpretarea lui Gretchen de catre Nicole Kidman este fascinanta si se bazeaza pe nevoia de aprobare a fostei Miss America, iar personajul ei se auto-motiveaza in mod constant.

La marea diversitate de roluri si imensa versatilitate de joc a actritei Nicole Kidman, castigatoare a premiului Academy Award si de cinci ori al Globului de Aur, se adauga acum povestea lui Gretchen Carlson.

Gretchen este fosta Miss America, devenita moderatoare populara a canalului de stiri Fox News, care a socat lumea, indraznind sa se confrunte cu Roger Ailes si sa adopte o atitudine indrazneata pentru femei.

Nicole Kidman in Bombshell, Gretchen Carlson

Kidman a venit in proiect cu multe idei specifice si cu un angajament profund pentru a surprinde esenta lui Carlson, mai ales ca mama care are o familie de sustinut. 

Scenariul, pe care l-a absorbit total, a fost ca un magnet pentru Kidman, care a incercat sa se conecteze emotional cu tot ceea ce a trait si a facut Gretchen, cu ramificatiile si cu ce urmeaza in viitor, despre lupta ei in incercarea de a produce o schimbare.

In singura scena cu Theron si Margot Robbie, cele trei isi alatura fortele sa spuna povestile oricui a fost intr-o pozitie de abuz.

Margot Robbie

Pentru Margot Robbie a o juca pe Kayla a fost o sansa sa exploreze zonele cenusii si intunecate ale revolutiei MeToo

Robbie, una dintre cele mai proeminente staruri ale momentului, joaca rolul personajului fictiv Kayla Pospisil, o proaspata prezentatoare a rubricii Meteo. Kayla este un hiper-entuziast nou venit in aceasta afacere, care se confrunta cu presiuni pe care nu le anticipase.

Abordarea lui Robbie cu privire la acest rol a fost atat de diferita, deoarece ea este foarte analitica si a construit un personaj din viata reala care nu apare prea des pe marile ecrane: un millennial evanghelic, dar in niciun fel stereotipizat. 

Margot surprinde acel entuziasm si naivitatea Kaylei, care se zdruncina pe masura ce incepe sa faca alegeri tot mai intunecate.

John Lithgow pe covorul rosu, John Lithgow in Bombshell, Roger Ailes

John Lithgow a interpretat un rol multifatetat si a dezvaluit partea mai dura a lui Ailes, pastrand drept implicita esenta sa fermecatoare

Pentru a-l juca pe Roger Ailes – un barbat posedat atat de o furie vulcanica, cat si de un farmec personal suprem – producatorii l-au cooptat pe John Lithgow – nominalizat de doua ori la Oscar, cu roluri de televiziune premiate si, cel mai recent, castigator al Premiului Emmy.

John Lithgow in Bombshell, Roger Ailes

Ailes nu a fost un showman, ci un fel de maestru in culise caruia nu i-a placut sa fie vazut, si a reprezentat genul de rol multicromatic, extrem de provocator si plin de contraste in care lui Lithgow ii place sa se desfasoare. 

John Lithgow devine de nerecunoscut in acest rol iar aceasta se datoreaza protezelor faciale realizate remarcabil de neted si real de catre Kazu Hiro, care a asezat 6 bucati, inclusiv falci, barbie dubla, un nas fals si lobi ai urechilor pe chipul lui John.

Bombshell nu este povestea lui Ailes, ci povestea acelor femei care, sub conducerea lui Gretchen Carlson, au gasit curajul si increderea de a se ridica si a lupta impotriva abuzului. Filmul e din  10 ianuarie pe ecranele din Romania.

Citește în continuare