Skip to content

Kate Middleton lanseaza un proiect prin care cauta cele mai frumoase portrete din izolare. Castigatorii vor fi expusi la National Portrait Gallery.

Kate Middleton a lansat o invitatie tuturor pasionatilor de fotografie din Marea Britanie pentru a trimite cele mai convingatoare portrete pe care le-au facut in aceasta perioada de izolare. Cele mai impresionante lucrari vor fi selectate pentru o expozitie virtuala care va putea fi vizitata pe site-ul National Portrait Gallery, la inceputul acestei veri.

Fiind absolventa de Istoria Artei si pasionata de fotografie, Ducesa de Cambridge detine patronaje asupra celor mai prestigioase institutii de arta si fotografie din Marea Britanie: Muzeul Victoria si Albert, National Portrait Gallery si Royal Photographic Society.

Deseori, Ducesa este in spatele obiectivului pentru majoritatea portretelor importante cu familia sa, in special cu Printul George, Printesa Charlotte si Printul Louis.

Proiectul se numeste „Hold Still” si isi propune sa surprinda o imagine inedita a natiunii britanice in acest moment unic in istorie.

Kate Middleton ii incurajeaza pe oamenii din toate regiunile Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord sa trimite portrete care sa reflecte rezistenta, curajul, bunatatea si toate starile pe care le experimenteaza in perioada izolari. Acestea trebuie sa fie insotite de o scurta descriere care sa prezinte momentul surprins si emotiile fiecarei fotografii.

Cu totii am fost surprinsi de imaginile incredibile care ne-au oferit o perspectiva asupra experientelor si povestilor oamenilor din toata tara. Unele sunt triste pentru ca arata tragedia umana a acestei pandemii, altele inaltatoare cu oamenii care se reunesc pentru a-i sprijini pe cei vulnerabili”. – a declarat Kate Middleton in deschiderea concursului.

Proiectul va avea trei teme: Ajutoare si Eroi (Helpers and Heroes), Noua normalitate (Your New Normal) si Fapte de bunatate (Acts of Kindness).

Imaginile trimise pot fi surprinse pe telefoane sau camere foto pentru amatori sau profesionisti. Fiecare lucrare va fi evaluata in functie de emotia si experienta pe care o transmite mai degraba decat de calitatea fotografica sau de expertiza tehnica.

Perioada de inscriere pentru „Hold Still” este 7 mai – 18 iunie. 

In calitate de patron al muzeului, Ducesa va lucra cu echipa National Portrait Gallery, in frunte cu directorul Nicholas Cullinan, pentru a curatoria expozitia virtuala. Aceasta va fi gratuita, accesibila tuturor.

In ultima luna, Kate Middleton a realizat cateva fotografii care se potrivesc criteriilor competitiei si care au strans milioane de aprecieri pe retelele de socializare.

Luna trecuta, contul de Instagram Kensington Royal a distribuit o fotografie cu Printul Louis, mezinul familiei, cand picta in culorile curcubeului, in sprijinul angajatilor Serviciului National de Sanatate.

Saptamana trecuta, Ducesa a postat o fotografie de ziua de nastere a Printesei Charlotte cand livra mancare vecinilor din Norfolk, locul in care s-au retras in aceasta perioada.

“Chiar daca suntem singuri, cu totii putem crea ceva impreuna” este mesajul campaniei „Hold Still”.

National Portrait Gallery spune istoria Marii Britanii prin portretele oamenilor care au ajutat la modelarea ei si prin povestile de viata care insotesc aceste portrete. Acum invitam fiecare persoana, din fiecare oras si sat sa isi impartaseasca experientele si portretele cu noi, in acest demers colectiv unic”, spune intr-o declaratie a Palatului Kensington.

Mai mult detalii despre inscrierile in proiect gasiti pe site-ul National Potrait Gallery.

Citește în continuare