Skip to content

Cea mai mare colectie de ceasuri din Romania, scoasa la licitatie, include un Rolex care a apartinut unui fost Presedinte al tarii.

124 de ceasuri de mana produse intre 1950 si 2019 vor fi scoase la licitatie online pe 26 mai intr-un eveniment organizat de Artmark care include cea mai mare colectie de ceasuri din Romania.

Majoritatea pieselor fac parte din editii limitate si foarte limitate, sunt atat modele noi, nepurtate dar si din colectiile celor mai pasionati colectionari, oameni de afaceri si demnitari romani. Valoarea insumata a colectiei este de 2 milioane de euro.

Printre cele 36 de Rolexuri incluse se numara cateva modele rare care au preturi de pornire intre 1.750 de euro si 50.000 de euro.

Cel mai accesibil exemplar este modelul clasic Rolex Oyster Precision din 1968 definit prin cadranul argintiu si cureaua de piele de culoare brun.

Cea mai valoroasa piesa din colectie este Rolex Oyster Perpetual Sky-Dweller din 2016, considerat a fi cel mai complicat model in productie si preferatul sportivilor de top.

Rolex Sky Dweller este un model unisex din aur de 18 carate cu pret de pornire de 29.000, estimat la 45.000-50.000 de euro. Are un mecanism automatic care include un calendar anual cu un sistem inovator cu patru rotite numit Saros si un cadran auriu care arata un al doilea fus orar. Este ideal pentru cei care calatoresc des in alte colturi ale lumii.

Este modelul preferat al sportivilor, fiind purtat de Roger Federer, Tiger Woods, Floyd Mayweather si al cantaretilor de hip-hop si R&B: Jay Z, 50 Cent, Chris Brown si Trey Songz.

Modelul Rolex President, fabricat intre 1993 si 1995 a apartinut unui fost Presedinte al Romaniei, cel mai probabil, Ion Iliescu, un mare fan al brandului.

In 1996, Ion Iliescu a aparut in afisele electorale pentru Presedintie care foloseau sloganul „Sarac si cinstit” purtand un ceas Rolex estimat la 20.000 de dolari. Dupa ce a starnit o multime de controverse si a fost intrebat de presa de originea ceasului, Fostul Presedinte a raspuns ca a fost un cadou de la un emir arab. 

Cativa ani mai tarziu, Cornel Dinu, fostul fotbalist si antrenor al echipei Dinamo, a declarat ca Iliescu le-a facut cadou si lui si sotiei sale cate un model Rolex Datejust estimat la 10.000 de euro.

Un alt Presedinte roman care a purtat Rolex de-a lungul timpului a fost Traian Basescu care a aparut in 2003 cu un model argintiu estimat la 20.000 de euro.

Modelul vandut in cadrul licitatiei Artmark are 139 de grame si este din aur de 18 carate decorat cu diamante. Pretul de vanzare pleaca de la 15.000 de euro si este estimat la un potential de 50.000 de euro.

Colectia impresionanta este completata de modele Audemars Piguet, Patek Philippe, Richard Mille, Breitling, Hublot si Ulysse Nardin. 

Licitatia va avea loc pe 26 mai la 19:30, se va putea participa doar online pe site-ul Artmark.ro si pe platforma Artmark Live.

Ceasurile sunt insostite de acte de provenienta, garantie de autenticitate si garantie de buna functionare de minim 1 an.

Aici puteti vedea catalogul complet al licitatiei.

5% din veniturile Artmark aferent sesiunilor de licitatie va fi donat catre „Fondul pentru solidaritate umana si medicala” pentru achizitionarea urgenta de aparatura medicala performanta si bonificarea personalului medical suprasolicitat.

Citește în continuare